Σημάδια χωρισμού και καταστροφικά είδη σχέσεων

0

Σαν σύμβουλος γάμου, έχω δουλέψει με πολλές τεταμένες σχέσεις ζευγαριών, πολλά από τα οποία σκέφτονταν σοβαρά το ενδεχόμενο της διάστασης ή του διαζυγίου. Σε όλη λοιπόν Στη διάρκεια της εμπειρίας μου, έχω εξοικειωθεί με δύο βασικά αλλά καταστρεπτικά είδη σχέσεων που συνήθως καταλήγουν στον χωρισμό. Ωστόσο, σε κάποιες σχέσεις μπορεί να δείτε αυτά τα σημάδια αλλά να μην σημαίνουν απαραιτήτως κάτι κακό διότι πάντα εξαρτάται υπό ποιες συνθήκες και σε ποιο σύνολο πραγμάτων εντάσσονται αυτά τα σημάδια και πόσο συχνά ή έντονα είναι. Αν για παράδειγμα, όσα διαβάσετε στο παρακάτω κείμενο, συμβαίνουν και στη δική σας σχέση ή γάμο με έντονο και επαναλαμβανόμενο τρόπο, μάλλον πρέπει να ανησυχήσετε!

Το πρώτο καταστρεπτικό είδος σχέσης που έχω εντοπίσει είναι το ζευγάρι των τσακωμών. Αυτό το ζευγάρι καυγαδίζει πολύ και παίζει σε ένα ατέρμονο παιχνίδι ενοχών. Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο συχνές ενδείξεις που μαρτυρούν αυτό το είδος σχέσης.

Οι μικροί καυγάδες συνήθως κλιμακώνονται σε μεγάλους και ενώ τσακώνεστε για πολλά διαφορετικά πράγματα, αισθάνεστε σαν να κολλάτε στα ίδια θέματα ξανά και ξανά.

Αισθάνεστε συνεχώς σε θέση άμυνας δίπλα στο/στη σύντροφό σας και αντιδράτε ελάχιστα σε πράγματα που σας λέει επειδή γνωρίζετε από την αρχή που πηγαίνει τη συζήτηση… και ο προορισμός δεν σας αρέσει καθόλου!

Αισθάνεστε συνεχώς παρεξηγημένοι από τον/τη σύντροφό σας επειδή νιώθετε ότι δεν σας ακούει ή δεν δίνει προσοχή σε όσα λέτε.

Τα ζευγάρια των τσακωμών συνήθως προσπαθούν να προχωρήσουν και να αφήσουν τα πράγματα πίσω τους αλλά τα θέματα μεταξύ τους φαίνεται να μην λύνονται και οι σύντροφοι να μην αναγνωρίζουν ο ένας τη  θέση του άλλου.

Το δεύτερο καταστροφικό είδος σχέσης είναι «Οι συγκάτοικοι». Αυτό το ζευγάρι δεν μαλώνει σχεδόν καθόλου και εξ όψεως φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Η εικόνα τους, μπερδεύει τους άλλους ακόμη και τους ειδικούς, διότι μπορεί να μειώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ την ίδια στιγμή αισθάνονται ότι είναι πολύ κοντά στο χωρισμό. Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο συχνές ενδείξεις που μαρτυρούν αυτό το είδος σχέσης.

Αισθάνεστε απόμακροι από τον/τη σύντροφό σας, σαν να βρίσκεται σε διαφορετικό πλανήτη. Δεν έχετε κάνει έρωτα εδώ και πολύ καιρό και δεν αισθάνεστε πόθο ο ένας για τον άλλον.

Προτιμάτε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας με άλλους ανθρώπους ή μόνοι σας και δεν μοιράζεστε καμία ενδόμυχη σκέψη σας με τον/τη σύντροφό σας.

Δεν βάζετε το χέρι σας στη φωτιά αλλά νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είστε χαρούμενοι εδώ και πολύ καιρό.

Τα ζευγάρια που συνυπάρχουν σαν συγκάτοικοι, αισθάνονται ότι ζούν παράλληλες ζωές και δεν βιώνουν τη σύνδεση που πολλές υγιείς σχέσεις απολαμβάνουν.

Η εμπειρία μου στη συμβουλευτική ζεύγους, μου έχει διδάξει ότι αν εμπλέκεστε σε ένα από τα παραπάνω είδη σχέσης ή γάμου, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού. Οι σχέσεις οχυρώνονται πολύ εύκολα και αν τις αφήσετε στη τύχη τους, μετά είναι δύσκολο αν ξεφύγετε από το δρόμο που έχουν πάρει. Η επαγγελματική βοήθεια θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη φορά της σχέσης ή του γάμου σας και να την οδηγήσετε σε ένα πιο ασφαλές και υγιές μέρος όπου θα είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Πηγή: yourtango.com