Σημάδια ότι εξαπατάς οικονομικά τον σύζυγό σου

3

Όταν μιλάμε για απάτη το μυαλό μας πηγαίνει συνήθως στη παράλληλη σχέση και στη σεξουαλική απιστία, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτή. Μερικά ζευγάρια παλεύουν να ξεπεράσουν τη συναισθηματική απιστία που πολλές φορές φέρνει η οικονομική εξαπάτηση του ενός προς τον άλλον. Υπάρχει περίπτωση να εξαπατάτε κι εσείς τον σύζυγό σας οικονομικά και να μην το έχειτε καταλάβει ή να μην έχετε καταλάβει το μέγεθος ή απλά να θεωρείτε πως αφού είστε παντρεμένοι, τα λεφτά είναι μισά-μισά και δεν πειράζει αν ο άλλος δεν έχει ιδέα που τα ξοδεύετε ή ακόμη και ότι τα ξοδεύετε. Όμως για αρκετούς, η οικονομική εξαπάτηση είναι ίδια με την απιστία και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί αιτία διαζυγίου. Παρακάτω, θα δείτε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι εξαπατάτε οικονομικά τον σύζυγό σας:

Κρύβετε τα οικονομικά προβλήματα από τον σύζυγο
Χρωστάτε σε δάνεια και κάρτες και δεν έχετε πεί κουβέντα. Οι δόσεις συνεχίζουν να έρχονται, οι εισπρακτικές συνεχίζουν να σας καλούν και ο σύζυγος δεν ξέρει τίποτα. Το καλύτερο σενάριο είναι να το πάρει είδηση και να γίνει χαμός όχι τόσο για τα χρήματα που οφείλετε αλλά για το γεγονός ότι το κρύψατε και που υποβόσκει μια έλλειψη εμπιστοσύνης από μέρους σας. Το χειρότερο σενάριο είναι να πάθετε κάτι και ο σύζυγος να βρεθεί να χρωστάει από το πουθενά, τα μαλλιά της κεφαλής του.

Κρύβετε κακές οικονομικές συνήθειες
Μερικές γυναίκες το τραβάνε τόσο πολύ που κρύβουν τις σπατάλες και τις κακές οικονομικές τους συνήθειες από τον σύζυγο. Ξέρει ο σύζυγος ότι ψωνίζετε οτιδήποτε βάλετε στο μάτι σε σημείο να αφήνετε απλήρωτους τους λογαριασμούς; Ή τρέχετε τέλος του μήνα να καλύψετε τη ΔΕΗ επειδή δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στο 25ο ζευγάρι μπότες;

Κρατάτε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό
Αν σκοπεύετε να φύγετε από έναν χειριστικό ή βίαιο σύζυγο αυτό έχει μια λογική. Αν όμως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, δεν έχει. Θα σας άρεσε να είχε ο σύζυγος κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτική;  Δεν θα νιώθατε προδομένες αν το ανακαλύπτατε τυχαία και δεν σας το είχε πεί;

Λέτε ψέμματα για τις αγορές και τα έξοδά σας
Τα ψέμματα σχετικά με τα έξοδά σας, δείχνουν έλλειψη αξιοπιστίας, κάτι πιο βαθύ από 3 σακούλες που έχετε κρύψει στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Βρείτε την αιτία που φέρεστε έτσι και τι πραγματικά σημαίνουν τα ψέμματα που λέτε. Δεν αναφερόμαστε σε ένα φορεματάκι που έκανε και 50 ευρώ παραπάνω και ντρέπεστε να το δείξετε επειδή χρωστάτε το πετρέλαιο θέρμανσης. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τα φορεματάκια αγοράζονται και κρύβονται από τον σύζυγο σε πιο συχνή βάση.

Κρατάτε θέση άμυνας σε οποιαδήποτε συζήτησή σας σχετικά με τα χρήματα
Γίνεστε αμυντικές απέναντι στον σύζυγό σας όποτε μιλάτε για τα οικονομικά σας; Ενδεχομένως να αισθάνεστε ότι κάνετε κακή διαχείριση και αισθάνεστε ότι ο άλλος το ξέρει άρα εμμέσως σας κατηγορεί.

Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί σε οποιαδήποτε επιτυχημένη σχέση και το να είστε ειλικρινείς για το οικονομικό σκέλος της σχέσης σας, είναι μέρος της εμπιστοσύνης σας απέναντι στον σύζυγο. Έχω ακούσει για ζευγάρια όπου ο ένας διατηρεί ξεχωριστό και κρυφό τραπεζικό λογαριασμό επειδή ξέρει ότι ο άλλος κάνει κακή διαχείριση ενώ άλλοι, κρατάνε έναν τέτοιο λογαριασμό κρυφό, για τη περίπτωση που κάποια στιγμή πάρουν διαζύγιο. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που διαχειρίζεται κανείς τα οικονομικά μέσα στη σχέση του, δείχνει το είδος της σχέσης που έχει αλλά και τον χαρακτήρα που κρατάει απέναντι σε αυτή.

Πηγή: http://www.babble.com/