Ο σύζυγος με κακομεταχειρίζεται. Αξίζει να σώσω το γάμο μου;

0

«’Μετά από δεύτερη προσπάθεια συμφιλίωσης με τον σύζυγό μου, τελικά τα πράγματα οδηγήθηκαν πάλι στον χωρισμό. Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα και παρ όλα αυτά έκανα προσπάθεια συμφιλίωσης πρώτον γιατί τον αγαπούσα και δεύτερον για την μικρή μου 2,5 χρονών. Σκηνικά τα οποία έγιναν… να φανταστείτε σε 3 μέρες έφυγε από το σπίτι στο οποίο μέναμε οι 3 μας, με την βοήθεια των δικών του πήρε ότι ήθελε….παρ’ όλα αυτά εγώ μετά πήγα σε εκείνον που έμενε στο πατρικό του. Το διάστημα της διάστασης διαπίστωσα ότι είχε κάνει ανάληψη από τον τραπεζικό μου λογαριασμό όπου τον είχα βάλει συνδικαιούχο και πήρε οχτακόσια ευρώ που μου ήρθαν σαν οφειλή από την τράπεζα κ είχα μείνει άναυδη. Ο ίδιος μέχρι και πριν λίγο καιρό αρνιόταν ότι τα είχε πάρει και έλεγε συνέχεια ψέματα, ακόμη και το διάστημα της συμφιλίωσης μας. Έγιναν πολλές προσπάθειες από μένα και εκείνος με την παραμικρή ευκαιρία με απειλούσε ότι θα με χωρίσει.. Μετά από ένα σκηνικό που έκανε και επειδή φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα λόγω του ότι ήταν εκτός εαυτού, κατάφερα με την βοήθεια της αστυνομίας να φύγω από το σπίτι του. Έχει κάνει πάρα πολλά και δεν έχει καταλάβει τίποτα….ούτε μία συγγνώμη….ούτε μία προσπάθεια. Το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι έχει και φιλενάδα και ανεβάζει φωτογραφίες της, στο διαδίκτυο. Για να σας πω την αλήθεια πονάω πολύ γιατί τα συναισθήματα μου για εκείνον και η επιθυμία μου για οικογένεια πήγαν στράφι. Ήθελα τόσο πολύ να έχει το παιδί μου μια ολοκληρωμένη οικογένεια και να το βλέπουμε και να το μεγαλώνουμε μαζί σαν ζευγάρι αλλά μάταια. Περιμένω μία του κίνηση μετάνοιας αλλά μάταια. Αξίζει να προσπαθήσω για ακόμη μία φορά; Μπορώ ακόμη να σώσω τον γάμο μου;»

Απαντάει η ψυχολόγος, κυρία Μαρία Καλαϊτζάκη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Διαβάζω το γράμμα σας και διαπιστώνω την απόγνωση που νιώθετε και τη δυσκολία που βιώνετε. Θέλετε μια ενωμένη οικογένεια. Ελπίζετε να μετανιώσει ο άντρας σας και να αλλάξει η συμπεριφορά του…

Δυστυχώς, από τα λίγα που περιγράψατε, δεν βλέπω καμία δικιά του πρόθεση για αλλαγή. Σας έκλεψε τα λεφτά. Κινδυνεύετε να φάτε ξύλο. Σας απειλεί με το παραμικρό και το κερασάκι στην τούρτα; Σας απατά με άλλη φιλενάδα καμαρώνοντας στο ιντερνετ…

Σταματήστε σας παρακαλώ να εθελοτυφλείτε. Σκεφτείτε πραγματικά το καλό του παιδιού σας και του εαυτού σας. Αυτός ο γάμος δεν θα έχει το happy end που ονειρευόσασταν.

Πιστεύω ότι βαθιά μέσα σας ξέρετε αν αξίζει κι άλλη προσπάθεια ή όχι αυτός ο γάμος.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε σε μερικά χρόνια να δημιουργήσετε άλλη οικογένεια με άλλον σύντροφο που θα σας αγαπά, θα σας δείχνει κατανόηση και θα μοιράζεται τα προβλήματα και τις χαρές μαζί σας.

Προς το παρόν, απομακρυνθείτε και φροντίστε το διαζύγιο να βγει υπέρ σας. Η κόρη σας θα ευτυχήσει όταν ηρεμήσετε εσείς. Οι καβγάδες και οι εντάσεις χωρίς τελειωμό, δεν βοηθούν το σωστό μεγάλωμα της κόρης σας. Καλύτερα να είστε μόνη σας με ήσυχο το κεφάλι σας παρά με έναν σύζυγο που αδιαφορεί και για εσάς και για το παιδί του. Αξίζετε πολλά περισσότερα.

Απλά, αρχίστε να σκέφτεστε πώς θα τα βγάλετε πέρα μόνη σας- και ζητείστε βοήθεια από τους δικούς σας. Δεν αναφέρετε αν εργάζεστε ή αν έχετε βοήθεια απο συγγενείς. Βάλτε σε μια τάξη τις σκέψεις σας. Στο παιδί θα πείτε την αλήθεια με απλά λόγια. Ότι η μαμά κι ο μπαμπάς δεν μπορούν πια να ζουν στο ίδιο σπίτι γιατί όλο μαλώνουν. Έτσι θα ζει ο καθένας στο δικό του σπίτι και η μικρή σας,  ακόμη πιο ήρεμα.

Καλή τύχη!

Μαρία Καλαϊτζάκη
Ψυχολόγος

Email: kalaitzakimaria@yahoo.gr
Web: http://psychologia-oikogeneia.blogspot.com

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!