Μου χτυπήσαν το παιδί…

0

Έχει εδώ και αρκετό καιρό που είχα προβλήματα στο σχολείο. Ελαφριάς μορφής. Και λέω «ελαφριάς» γιατί την περάσαμε ξώφαλτσα.

Το καμάρι μου, το σπλάχνο μου, το παιδί μου… εντάξει εντάξει.. καταλαβαίνετε… ότι όταν κάτι «κάνουν» στο παιδί μας ξυπνάει η Μπουμπουλίνα μέσα μας.

Μου χτύπησαν λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό το παιδί στο σχολείο. «Ελαφρά»
Την περάσαμε με μελανιές και σημάδια που επουλώθηκαν γρήγορα. Και απλά για 3 νύχτες, μου κατουρούσε ξανά το κρεβάτι.  Επειδή φοβήθηκε.

Όταν έγινε αυτό, αφού τον χτυπήσανε, μετά τον απείλησαν να μην τολμήσει να πει τίποτα στην δασκάλα και σε μένα. Και δεν μου έλεγε. Του τα έβγαλα με το τσιγκέλι, με το στανιό. Έμαθα, θύμωσα, ξεθύμωσα, πήγα στο σχολείο και συζήτησα. Έπιασα τους γονείς από τα παιδάκια και συζήτησα και γενικώς κουβέντα στην κουβέντα το θέμα έληξε….στο περίπου.

Τα ίδια παιδάκια γιατί μιλάμε για 5χρονα,  έχουν δημιουργήσει και άλλα προβλήματα με άλλα παιδιά είτε σε θέματα πάλι καυγάδων ή στο φαγητό τα κοροϊδεύουν και τελικά δεν τρώνε το μεσημεριανό τους ή τους το δαγκώνουν για να μην το φάνε κτλ και γενικά είναι πολύ ζωηρά και αντιδραστικά και μη συνεργάσιμα.

Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν, μου τον έσπρωξαν κατά λάθος κάτω στην αυλή, που αυτό το προσπέρασα αν και κερδίσαμε ένα σημάδι στο σαγόνι, και του πετούσαν πέτρες. Που τον βρήκε μια στο φρύδι. Αυτή την φορά μου το είπε κατευθείαν. Όχι όμως στην δασκάλα. Ξανά εγώ στο σχολείο. Χωρίς συζήτηση. Με απαίτηση. Για την προστασία μας. Μερικές μέρες μετά όταν πήγε ένα από όλα να του τσαμπουκαλευτεί, ο δικός μου τον έπιασε, τον σήκωσε από τον γιακά και τον κοπάνισε στον τοίχο.

Έχω σταματήσει να τον συμβουλεύω να φεύγει και να μην μπλέκεται.
Πλέον του λέω ότι δεν θα ξεκινάς καυγά, αλλά όταν σε χτυπάνε θα τα τσακίζεις.
Πρέπει να μάθει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Δυστυχώς υπάρχει πολύ βία στα σχολεία σε όλες τις ηλικίες.

Δεν μου αρέσει η βία. Αλλά όσο και αν ακούγεται σκληρό, αν έχω την μοναδική επιλογή ή να μου το σακατέψουν  ή να σακατέψει, θα προτιμήσω το δεύτερο. Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς…