Γιατί οι άντρες φεύγουν από έναν ευτυχισμένο γάμο

0

Έχετε ποτέ σοκαριστεί μαθαίνοντας ότι ένα ζευγάρι που γνωρίζετε, χωρίζει;  Το πρώτο πράγμα που πιθανόν να είπατε ήταν «Αφού είχαν τον τέλειο γάμο!»  ή «Μα φαινόντουσαν τόσο ευτυχισμένοι!». Αυτό συνέβη πρόσφατα και σ’ εμένα, όταν έμαθα ότι ένα φιλικό μου ζευγάρι που ήταν μαζί από το Λύκειο. το διαλύσανε και φυσικά ήμουν πολύ περίεργη να μάθω πώς γίνεται να γκρεμίστηκε μια τόσο μεγάλη αγάπη.

Μια μέρα λοιπόν, ο άντρας της ιστορίας μας, μπήκε στο σπίτι και απλά ανακοίνωσε στη γυναίκα του ότι δεν περνούσε καλά. Έτσι απλά. Το ζευγάρι έχει δυο παιδιά και εκείνη τον στήριζε όταν αυτός σπούδαζε ιατρική αλλά και όταν έκανε την ειδικότητά του. Από την στιγμή που το έμαθα δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Κι έτσι ρώτησα κάποιες χωρισμένες φίλες και γνωστές μου, τον λόγο που τους είπε ο άντρας τους όταν ζήτησε διαζύγιο και δείτε τί μας είπαν:

Δεν περνάω καλά / Δεν με κάνεις πια να γελάω
Όταν γνωρίστηκαν ήταν νέοι και ανέμελοι. Πέρναγαν τον καιρό τους διασκεδάζοντας και ονειροπολώντας το μέλλον. Οποιοδήποτε παντρεμένο άτομο με παιδιά θα σας πεί πως όταν ξεκινάνε οι ευθύνες των ενηλίκων, και ειδικά των γονιών, τα γέλια κόβονται! Αλλά είναι απίστευτα θλιβερό να ξέρεις ότι δεν είναι καν πρόθυμος κάποιος να προσπαθήσει να επαναφέρει την παλιά μαγεία. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Και από αυτά που μου έλεγε η φίλη μου δεν ξεχείλιζε κι αυτός από χιούμορ και διάθεση για πλάκα!

Δεν έχεις αρκετή διάθεση για σεξ/ Το σεξ είναι πολύ βαρετό
Δεν ξέρω κανέναν παντρεμένο που να μην έχει αυτό το παράπονο. Η δουλειά, τα παιδιά και το νοικοκυριό είναι εξαντλητικά. Κάποιες φορές το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις στο τέλος της μέρας είναι σεξ. Δεν λέω ότι είναι σωστό, απλά έτσι γίνεται. Ωστόσο, αυτός είναι στ’ αλήθεια λόγος να διαλυθεί ένας γάμος;  Δεν λέω ότι ο άντρας ή ο οποιοσδήποτε, πρέπει να συμβιβάζεται με έναν γάμο δίχως σεξ, αλλά ίσως θα μπορούσαν κατά καιρούς να κάνουν κάποιες ρομαντικές αποδράσεις ώστε να εντάξουν πάλι τον ερωτισμό στη ζωή τους.

Δεν με βάζεις πλέον πάνω απ’ όλα
Φυσικά και δεν το κάνει. Και αυτό το ακούσαμε από έναν τύπο που έχει παιδιά. Τρία παρακαλώ! Απλά αυτός δεν μπορούσε να μεγαλώσει και να δεχτεί ότι η ζωή της γυναίκας του, δεν περιστρέφονταν αποκλειστικά και μόνο γύρω από τις δικές του ανάγκες. Φυσικά κάτι ανάλογο παθαίνουν οι περισσότεροι άντρες όταν στη ζωή του ζευγαριού έρχονται τα παιδιά και έχουν, εν μέρει, δίκιο. Είναι λογικό για μια μητέρα να φροντίζει τα παιδιά της και να τα βάζει ως πρώτη προτεραιότητα αλλά δεν είναι λογικό να τα βάζει ως μοναδική προτεραιότητα και ο άντρας της να είναι κάπου χαμένος στο χάρτη της σχέσης!

Δεν σε εκτιμώ πια
Αυτό το είπε ο πρώην άντρας μιας φίλης μου, όχι όταν έμαθε ότι τον απατά ή ότι είχε παίξει όλη τους την περιουσία στα χαρτιά, αλλά όταν συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα του, δεν ήταν πλέον η ίδια ανεξάρτητη, δυναμική γυναίκα που κάποτε είχε ερωτευτεί. Όντως, εκείνη είχε χάσει την αυτοεκτίμησή της όταν απέτυχε να χάσει τα κιλά που  είχε πάρει στην εγκυμοσύνη και άφησε τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά. Η φίλη μου είχε επικεντρωθεί περισσότερο στην οικογένεια παρά στην καριέρα της αλλά συγγνώμη, ποιός παραμένει ίδιος έπειτα από 15 χρόνια; Και αυτός έχει αλλάξει, απλά δεν το βλέπει!

Είσαι συνέχεια πάνω απ’ το κεφάλι μου
Δυστυχώς, η γκρίνια, ειδικά η γυναικεία, είναι καθημερινότητα σε έναν γάμο. Μία από τις γνωστές μου, μου είπε απελπισμένη ότι του έκανε συνέχεια παράπονα για πράγματα που αυτός δεν έκανε. Εκείνη ήθελε βοήθεια και το ζητούσε με λάθος τρόπο και αυτός δεν ήθελε να της την δώσει και το έκανε με λάθος τρόπο. Η γκρίνια οδήγησε σε μικρο-εντάσεις οι οποίες έφεραν μεγαλύτερες και το ζευγάρι πήρε διαζύγιο. Κι όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο εδώ, οι δουλειές του σπιτιού είναι ικανές να χωρίσουν δυο ανθρώπους, όταν ο ένας ξεπατώνεται και ο άλλος κάθεται. Για να κρατήσει ένας γάμος ή μια σχέση, χρειάζεται ομαδικότητα και ισορροπία κι όταν αυτά δεν υπάρχουν, αντί για γκρίνια, χρειάζεται μια πιο ώριμη και ουσιαστική αντιμετώπιση.

Για ποιούς άλλους λόγους πιστεύετε ότι τελειώνουν οι -φαινομενικά- ευτυχισμένοι γάμοι; Μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας!

Πηγή: Huffingtonpost.com