Κουίζ: Εσείς, πώς νιώθετε όταν μπαίνετε στο σπίτι;

1

Κάθε σχέση ξεκινάει να «δουλεύει» τη στιγμή που μπαίνετε στο σπίτι! Η πρώτη ερώτηση-κλειδί που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, είναι:  Πώς αισθάνομαι όταν μπαίνω σπίτι μου;

Αυτή η ερώτηση είναι πολύ σημαντική διότι εστιάζει στη δική σας συμπεριφορά και στο πώς αυτή επηρεάζει τις βασικές σας σχέσεις στη ζωή. Για να καταλάβετε πώς είστε όταν μπαίνετε σπίτι, κάντε το μίνι-κουίζ που ακολουθεί.

Όταν μπαίνετε σπίτι είστε:

A. εκνευρισμένος/η-επικριτικός/ή-αποθαρρυμένος/η-στενοχωρημένος/η;

B. αδιάφορος/η-απασχολημένος/η με άλλες δραστηριότητες;

Γ. ζεστός/ή-στοργικός/ή-είμαι χαρούμενος/η που σε βλέπω-πώς ήταν η μέρα σου;

Δείτε τι σημαίνει αν η απάντησή σας, ήταν:

A. Πολύ συχνά είστε δραματικός/ή και ο/η σύντροφός σας, πιθανόν να το βρίσκει αυτό εξαντλητικό. Αυτές οι συμπεριφορές δημιουργούν ένα σπίτι γεμάτο στρες και ένταση. Μπορεί να έχετε προσέξει ότι ο/η σύντροφός σας έρχεται σπίτι ολοένα και πιο αργά ή βρίσκει δραστηριότητες εκτός σπιτιού για να μπορεί να φεύγει. Κάντε μια ειλικρινή προσπάθεια να αφήσετε τα δράματα στην άκρη και να ανακτήσετε την επικοινωνία σας με το/τη σύντροφό σας. Ίσως είναι η ώρα να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού και να μάθετε πιο εποικοδομητικούε τρόπους επαφής και επίλυσης συγκρούσεων!

B. Η όρεξη για ζωή έχει φύγει από τη σχέση σας. Τα φυτά δεν ζούν χωρίς νερό και ο γάμος σας δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς στοργή και προσοχή. Η αδιαφορία και η χαμηλή ενέργεια μπορεί να μοιάζουν με απόρριψη στα μάτια του/της συντρόφου σας. Υποθέτω δε, ότι μοιάζετε περισσότερο με συγκάτοικοι παρά με σύζυγοι! Αυτό συνήθως συμβαίνει στους πολυάσχολους γονείς που εστιάζουν περισσότερο στα παιδιά αφήνοντας τους εαυτούς και τον γάμο τους να…»ξεραθούν» ή σε άτομα απορροφημένα από τη δουλειά τους ή τα social media. Χρειάζεται να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα, να γελάσετε μαζί, να συμμετάσχετε δραστηριότητες (με ή χωρίς τα παιδιά) ακόμη και να βγείτε ραντεβού ένα βράδυ οι δυο σας. Και θα δείτε ότι κάθε μέρα θα βιάζεστε να τον/την καλωσορίσετε στο σπίτι με αγκαλιες και χαμόγελο!

Γ. Ναι, αυτή είναι η απάντηση «Ό,τι είναι δικό μου, είναι και δικό σου». Έχετε πιάσει το νόημα και ειστε καλός/ή σύντροφος. Συνεχίστε έτσι!

Όλα τα παραπάνω, αφορούν αποκλειστικά το άτομο που φτάνει στο σπίτι και το επόμενο βήμα είναι η ερώτηση «Ποιος μπαίνει στο σπίτι;». Σκεφτείτε αυτό: Φέρνετε μαζί σας τα άγχη και τα προβλήματα της μέρας μαζί με τόνους δουλειάς;  Έχετε ένα τελετουργικό από το οποίο εξαιρείται ο/η σύντροφός σας όπως να παίζετε με το σκύλο, να τσεκάρετε την αλληλογραφία σας ή να μιλάτε με φίλους στο facebook;

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά που έχετε υιοθετήσει μπαίνοντας στο σπίτι, είναι μια κακή αρχή στη σχέση ή στο γάμο σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, καθίστε στο αυτοκίνητο για λίγο πρίν μπείτε στο σπίτι προκειμένου να αποφορτιστείτε και ύστερα ανοίξτε τη πόρτα του σπιτιού και βάλτε μέσα στον καλύτερο εαυτό σας. Ξεκινήστε από τα πρώτα κιόλας λεπτά να είστε θετικοί λέγοντας «Αγάπη μου, ήρθα!» και ύστερα κάντε τους όλους, πραγματικά χαρούμενους που σας βλέπουν… και τον εαυτό σας!

Πηγή: yourtango.com