5 ιστορίες απιστίας που άλλαξαν το γάμο τους για πάντα

0

Η απιστία είναι ο συνηθέστερος λόγος για το τέλος ενός γάμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οδηγεί πάντα σε διαζύγιο. Λόγω της δουλειάς μου, έχω ζήσει από κοντά διάφορα σενάρια που ακολούθησαν την απιστία, σε κάποιες περιπτώσεις ο γάμος έληξε και σε κάποιες άλλες ανανεώθηκε. Αξίζει να δείτε τις περιπτώσεις που ακολουθούν!

1. Η απιστία ανανέωσε το γάμο τους
Ο Παύλος και η Αρετή ήταν παντρεμένοι μόλις δύο χρόνια όταν η Αρετή είχε μια σύντομη περιπέτεια, με έναν συνάδελφό της. Ο Παύλος είχε καταλάβει ότι κάτι είχε συμβεί κι έτσι η Αρετή του είπε τα πάντα. Εκείνος φυσικά ένιωσε προδομένος και μάλιστα διπλά, διότι το προηγούμενο βράδυ πρίν από τη σύντομη περιπέτεια, είχαν κάνει έρωτα και γενικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή. Η Αρετή κατάλαβε ότι ουσιαστικά δεν είχε ερωτευτεί τον συνάδελφο αλλά αυτό που της προσέφερε ο συνάδελφος και δεν της έδινε ο Παύλος: Την επικοινωνία και το συναισθηματικό δέσιμο. Η Αρετή προσπάθησε αυτό να το δώσει στον Παύλο να το καταλάβει χωρίς φυσικά να φταίει εξ ολοκλήρου ο Παύλος για το κενό που υπήρχε στη σχέση τους. Και η Αρετή δεν ήταν εκδηλωτική, δηλαδή δεν επικοινωνούσε άμεσα τις ανάγκες της. Μετά από μερικούς μήνες προσπαθειών, το ζευγάρι ήταν ξανά μαζί. Φυσικά η Αρετή προσπάθησε πολύ σκληρά να πείσει τον Παύλο ότι μπορούσε να την εμπιστευτεί ξανά και σήμερα ο γάμος τους, είναι πιο δυνατός από ποτέ!

2. Η απιστία διέλυσε το γάμο τους
Ο Βασίλης ανακάλυψε ότι η γυναίκα του η Άννα είχε σχέση με έναν από τους πελάτες της. Τη ίδια στιγμή που το έμαθε, γύρισε στο σπίτι, μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε. Αρνήθηκε να μιλήσει μαζί της και οποιαδήποτε άλλη απόπειρα να συζητήσουν, ήταν μόνο για το πώς θα λύσουν το γάμο τους. Η Άννα ήρθε μετανιωμένη στο γραφείο μου και έκανε πολλές συνεδρίες για να το ξεπεράσει ενώ ο Βασίλης, δεν της ξαναμίλησε ποτέ.

3. Η απιστία επαναπροσδιόρισε τη σχέση τους
Η Βέρα και ο Λάμπρος, είχαν ένα ωραίο σπίτι στα προάστια, δύο μικρά παιδιά και αρκετά μεγάλη οικονομική άνεση. Όλα έδειχναν ότι η οικογένεια ζούσε ευτυχισμένη μέχρι που ο Λάμπρος έκανε σχέση με μια άλλη γυναίκα. Μόλις το έμαθε η Βέρα, για αντίποινα, κοιμήθηκε με τον άνθρωπο που είχε σχέση πρίν γνωρίσει τον Λάμπρο.  Αφού οι εξωσυζυγικές σχέσεις αποκαλύφθηκαν, το ζευγάρι συμφώνησε να μην πούν τίποτα στα παιδιά και να μείνουν μαζί στο ίδιο σπίτι, κάνοντας ο καθένας τη ζωή του. Ένιωσαν ότι αυτό ήταν το καλύτερο για τα παιδιά τους, παρ’ όλο που αρκετοί φίλοι τους ήταν διστακτικοί σχετικά με το πόσο καλά μπορούσαν να κρυφτούν από τα παιδιά. Όταν εκείνα τελείωσαν το Λύκειο, το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

4. Η απιστία άφησε τραύματα στο γάμο τους
Όταν η Γιώτα βρήκε στη πιστωτική κάρτα του Μιχάλη, διάφορα έξοδα σε κοσμηματοπωλεία και μαγαζιά με γυναικεία ρούχα, ο Μιχάλης τερμάτισε τη σχέση του με τη γραμματέα του λέγοντας ότι δεν σήμαινε τίποτα για εκείνον. Το ζευγάρι πήγε σε σύμβουλο γάμου, έχοντας πολύ θυμό ο κάθε ένας από τη μεριά του. Η Γιώτα δεν μπορούσε με τίποτα να ξεπεράσει την απιστία του άντρα της, σε σημείο να έχει εμμονές και να ζητάει συνέχεια λεπτομέρειες από τον Μιχάλη για την εξωσυζυγική του σχέση. Ο Μιχάλης με τη σειρά του, έριχνε το φταίξιμο σε εκείνη που ο γάμος τους ήταν προβλέψιμος, χωρίς κανένα πάθος. Κανείς από τους δύο δεν μαλάκωνε απέναντι στον άλλον αλλά και κανείς δεν χώριζε. Μέχρι και σήμερα είναι μαζί σε έναν προβληματικό γάμο, με τα πιο ασήμαντα πράγματα να καταλήγουν σε ομηρικούς καυγάδες, αναγκάζοντας τα παιδιά τους να ζούν σε ένα περιβάλλον εντελώς ακατάλληλο γι’ αυτά.

5. Η απιστία άλλαξε τους κανόνες
Ο Νίκος και η Σοφία έχουν μια πιο «ελεύθερη» σχέση, καθώς και οι δύο θεωρούν ότι η απιστία είναι μια κατανοητή πράξη που ο άνθρωπος μπορεί να συγχωρήσει. Και οι δύο συμφώνησαν ότι ήταν εντελώς ουτοπικό να περιμένουν ότι ο ένας θα συμπλήρωνε για πάντα τον άλλον, οπότε όταν ο Νίκος απάτησε τη Σοφία, το ζευγάρι έφτιαξε δικούς του κανόνες που έκαναν τον γάμο τους πιο «ευέλικτο». Αυτό σήμαινε ότι επιτρέπονταν οι περιστασιακές σχέσεις ενώ το ζευγάρι ήταν χαρούμενο με το γεγονός ότι καμία εξωσυζυγική περιπέτεια, δεν μπορούσε να χαλάσει το γάμο τους.

Αυτές οι 5 διαφορετικές ιστορίες, δείχνουν ότι η απιστία μπορεί να αλλάξει μια σχέση για πάντα, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σημείο αναφοράς και σε ορισμένες άλλες σημείο διάλυσης ενός γάμου. Με τη βοήθεια ενός ειδικού ωστόσο, ένας γάμος μπορεί να ανανεωθεί και να αποκτήσει πιο γερές βάσεις από αυτές που είχε πρίν την εξωσυζυγική σχέση. Και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι ειλικρινείς και να αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Το να πληγώνεσαι από τον άνθρωπό σου και όμως να έχεις τη δύναμη να συγχωρείς και να προχωράς μαζί του, είναι και η πιο σκληρή πρόκληση απ’ όλες!

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/