Δωρεάν εξετάσεις σε Πιερία και Θάσο, από τους γιατρούς του κόσμου

0

Οι Γιατροί του κόσμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους» προσφέρουν γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό, του νομού Πιερίας και της Θάσου.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, υπέρηχο μαστού, καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας. Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», το οποίο την χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:

Δευτέρα 17/3: ΚΑΤΕΡΙΝΗ
– Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας» (Καπνικός Σταθμός)

Τρίτη 18/3: ΚΑΤΕΡΙΝΗ
– Ορεινή Πιερία, Κάτω Μηλιά, Ιατρείο Κοινότητας (Γυναικολογικός- Παιδιατρικός & Παθολογικός έλεγχος)
– Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας» (Καπνικός Σταθμός) (Οφθαλμολογικός Έλεγχος)

Τετάρτη 19/3: ΚΑΤΕΡΙΝΗ
– Βόρεια Πιερία, Κολυνδρός, Ιατρείο Κοινότητας (Γυναικολογικός- Παιδιατρικός & Παθολογικός έλεγχος)
– Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας» (Καπνικός Σταθμός) (Οφθαλμολογικός Έλεγχος)

Παρασκευή 21/3: ΘΑΣΟΣ
– Λιμένας, Καλογερικό

Σάββατο 22/3: ΘΑΣΟΣ
– Λιμένας, Καλογερικό

Πηγή: http://health.in.gr/