Τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι μπύρας και συνοδευτική σάλτσα

0

Αρχίζει-επιτέλους-και καλοκαιριάζει και μια μπυρίτσα, του πάει πολύ. Όχι όμως ξεροσφύρι! Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι μπύρας. Το μυστικό για να σου γίνει όπως της ταβέρνας με χοντρή και χρυσαφένια κρούστα είναι να κάνεις το χυλό πολύ πηχτό και να τηγανίσεις σε πολύ ζεστό λάδι. Πάμε;

Υλικά

3 φλυτζάνια μπύρα
2 φλυτζάνια αλεύρι
4 μεγάλα κολοκυθια
αλάτι
πιπέρι
8 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές κάπαρη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
μαϊντανός

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος.
Τα βαζουμε για 5 λεπτα σε αλατισμενο νερο και μετα τα αφηνουμε να στραγγισουν.
Σε ενα μπολ ανακατευουμε με ένα συρμα το αλευρι με την μπυρα.
Οταν χυλωσει το μιγμα προσθετουμε το αλατι και το πιπερι.
Βουταμε καθε κολοκυθακι στο κουρκουτι και το τηγανιζουμε.

Σε αλλο μπολ ανακατευουμε την μαγιονεζα με τα υπολοιπα υλικα (καπαρη, αγγουρακι, μαιντανο,)
Κατόπιν σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με την συνοδευτική σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/