- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί ζαχουρόχουχο γάλα (βρασμένο σε καραμέλα)
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 300 γρ μελομακάρονα (ή και μύξη μελομακάρονα και κουραμπιέδων…) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα ή στη βάση
- Χτυπάμε μαζί το ζαχαρούχο με το τυρί κρέμα σε ένα μπώλ
- Στο μίξερ ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ρίχνουμε μέσα και την κανέλα, επίσης σπάμε μέσα σε χοντρά κομμάτια 3 από τα μελομακάρονά μας.
- Τα υπόλοιπα τα σπάμε και τα πατάμε να τα στρώσουμε σε βάση σε μία φόρμα με ανοιγόμενα πλαϊνά
- Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού και διακοσμούμε με λίγα τριμμένα καρύδια ή τρίμα μελομακάρονου ή τριμμένη σοκολάτα ή και λίγο απ’ όλα!!!
- Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε!!! (ρίχνουμε και λίγο μέλι από πάνω ΑΝ θέλουμε)
- ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: απλά να τα σπάσουμε όλα τα μελομακάρονα ή και τους κουραμπιέδες {που μπορεί να είναι λιγότερα από 300γρ. ότι αρέσει στον καθένα μας ή ότι μας έμεινε} μέσα στο μείγμα του παγωτού… να το βάλουμε απλά σε ένα μπόλ να παγώσει και να το σερβίρουμε κλασικά σε μπολάκια όπως το παγωτό!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια