fbpx

Το καλύτερο κέικ λεμόνι και χωρίς μίξερ!

| 15 Σεπτεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Σε προηγούμενο άρθρο, σας είχα μιλήσει για το καλύτερο κέικ λεμόνι που έχω φάει ποτέ και συγκεκριμένα της Ελένης.  Τώρα ήρθε η ώρα να το φάτε κι εσείς. Απλό, εύκολο, χωρίς μίξερ και πολύ νόστιμο και αρωματικό!

Υλικά:


ADVERTISEMENT

2  κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα ενός λεμονιού
¼ κούπας γάλα
3 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια γλυκού γεμάτα μπεικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά. Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμόνι και το γάλα εναλλάξ με  το μίγμα των στερεών (αλεύρι , σιμιγδάλι, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ).
 2.Βουτυρώνουμε μια φόρμα και περιχύνουμε το μίγμα του κέικ.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180Ο για 40 λεπτά περίπου(για δούμε αν ψήθηκε τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε έχει ψηθεί). Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει σε μια σχάρα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Καλή Επιτυχία!

 

Πηγή: Elenis Cooking

 


ADVERTISEMENT

Tips:
-Το Singleparent.gr βάζει και μισό κεσεδάκι γιαούρτι, για να γίνει πιο αφράτο.
-Κάτι που ισχύει για όλα τα κέικ: Η ανάμειξη των υλικών με το σύρμα να γίνεται με φειδώ, διότι το πολύ ανακάτεμα κάνει το κέικ σφιχτό!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ