Τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων, εύκολες και λαχταριστές
Όταν ήμασταν παιδιά, πολλά πρωινά βρίσκαμε τις μαμάδες μας στη κουζίνα να φτιάχνουν τηγανίτες και μέχρι να έρθει το μεσημέρι, είχαμε φάει καμιά δεκαριά. Σήμερα λοιπόν γυρίζουμε πίσω στη παιδική μας ηλικία και φτιάχνουμε εύκολες και λαχταριστές τηγανίτες, πρίν ξυπνήσουν τα μικρά!
Υλικά (για 15 κομμάτια)
125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη (εγώ βάζω καστανή)
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι ή μανταρίνι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Με το σύρμα χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.
Ρίχνουμε το μείγμα, στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή με μαρμελάδα πορτοκάλι. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέλι και να τρίψετε από πάνω λίγο καρύδι. Επίσης του πάει πολύ και το cottage cheese αν βρίσκεστε σε αυτές τις γυναικείες και δύσκολες μέρες του μήνα, και θέλετε να φάτε κάτι που να συνδυάζει αλμυρό και γλυκό μαζί.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια