Τηγανιά με αυγό, πατάτες και κιμά
Βρήκαμε τη συνταγή στο blog της αγαπημένης μας “Μάνας του λόχου” και μας έτρεξαν τα σάλια. Είναι το λεγόμενο hash των ξένων (προέρχεται από το γαλλικό hasher=to chop=κόβω σε μικρά κομμάτια) και αποτελεί μέρος πρωϊνού κυρίως αλλά και γρήγορο φαγάκι. Αν του ρίξεις από πάνω και 2-3 αβγά μάτια είναι σούπερ. Μπορεί να γίνει και από περίσσευμα φαγητού, λίγο χθεσινό κιμά στραγγισμένο από σάλτσες πολλές, κρεατάκι που μπορεί να έμεινε ψιλοκομμένο, κονσέρβα κορνμπηφ (ποτέ δεν μου άρεσε προσωπικά) και η λογική του είναι να καβουρδιστεί λίγο στο τηγάνι με κρεμμυδάκι, πατατούλα και ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει.
Εκτέλεση
Δεν είναι κάτι πολύπλοκο, στο λαδάκι καβουρδίζουμε λίγο το κρεμμύδι προσέχοντας να μην αρπάξει, ρίχνουμε μετά τον κιμά να τον γυρίσουμε και αυτόν για 3 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες μας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Αν χρειαστεί ανακατεύουμε με προσοχή για να μη λιώσουν οι πατάτες μας.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και that’s all folks! Ούτε δύσκολα, ούτε χρονοβόρα πράγματα.
Για τηγανιά “Δυναστεία, όπερ…υπερπαραγωγή” σπάστε μερικά αβγά σε μάτια και βουρ για βουτιές με μπόλικο ζυμωτό κατά προτίμηση ψωμάκι!
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια