Σοκολατάκια στο πί και φί

0

Τα βρήκαμε στο αγαπημένο και φυσικά δημοφιλές site «Οι συνταγές της παρέας» και τα θεωρούμε ιδανικά για γρήγορο και φυσικά οικονομικό κέρασμα. Let’s go!

Υλικά
500 γρ κέικ σοκολάτας
2-2,5 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
250-300 γρ σοκολάτα γάλακτος
χρωματιστή τρούφα για το στόλισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε το κέικ στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη
Το βάζουμε σε ένα μπόλ, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να «βραχούν» όλη η ποσότητα του κέικ και να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 30′ λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού (χωρίς να τα τσιμπάμε για να μη χαλάσει το σχήμα)και τα τοποθετούμε πάνω σε πιατελίτσα με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Tips

  • H μαρμελάδα φράουλα μπορεί να αντικατασταθεί με όποια άλλη γεύση σας αρέσει και σας ταιριάζει με τη σοκολάτα.
  • Αν έχετε χρόνο αφήστε τα σοκολατάκια για 1 ώρα σε δροσερό μέρος πριν τα βάλετε στο ψυγείο για να στεγνώσει η σοκολάτα. Θα φαίνονται πιο γυαλιστερά εξωτερικά.
  • Η συνταγή είναι ιδανική και για cake pops.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/