fbpx

Σνίτσελ με κιμά

| 28 Σεπτεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Νόστιμα σνίτσελ με κιμά, γευστικότα, (παν)εύκολα, θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας και οι καλεσμένοι σας! Τη συνταγή αυτή την έχω από τον πατέρα μου ο οποίος ήταν σεφ σε κρουαζιερόπλοια… Απλά δοκιμάστε τη..” μας λέει η φίλη που δημοσίευσε τη συνταγή της στο αγαπημένο μας “Συνταγές Παρέας” και λέμε να τη φτιάξουμε σήμερα. Όσοι τη δοκίμασαν, γλείφουν τα δάχτυλά τους και είναι ιδανικά για πάρτυ και γιορτές καθώς σερβίρονται και ως finger food!

Τι χρειαζόμαστε


ADVERTISEMENT

[highlight]Για τον κιμά[/highlight]

1 κιλό κιμά
3 αυγά
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο (1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού)
1 1/2 κούπα σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε)

[highlight]Για το τηγάνισμα[/highlight]

φρυγανιά τριμμένη
5 ασπράδια και 2 κροκάδια καλά χτυπημένα (για κάθε 10 σνίτσελ)
λάδι

Πώς το κάνουμε:


ADVERTISEMENT

Ρίχνετε στον κιμά όλα τα υλικά, ζυμώνετε πάρα πολύ καλά. Τα πλάθετε σαν μεγάλα σουτζουκάκια και μετά παίρνετε ένα σουτζουκάκι το σκεπάζετε με μπόλικη φρυγανιά τριμμένη. Με την παλάμη σας το χτυπάτε στον πάγκο της κουζίνας,να απλώσει όσο εσείς θέλετε (πάχος περίπου 1 πόντο).

Βουτάτε ένα ένα σνίτσελ στα χτυπημένα αυγά (είπαμε για κάθε 10 σνίτσελ θέλετε 5 ασπράδια και 2 κροκάδια).

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι, ίσα ίσα να λαδωθεί το τηγάνι σας και τηγανίζετε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά μέχρι να δείτε ότι το αυγό έχει γίνει χρυσοκίτρινο. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Δεν θέλουν δυνατή φωτιά ούτε πολύ τηγάνισμα (γιατί είναι λεπτά και γίνονται αμέσως).
  • Βάζετε μόνο δύο κροκάδια για να πάρουν ωραία χρυσοκίτρινη όψη τα σνίτσελ σας.

Καλή σας όρεξη!

 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ