fbpx

Πεντανόστιμη λαγάνα με μέλι

| 2 Μαρτίου 2014
ADVERTISEMENT

Βρήκαμε αυτή τη μοναδική συνταγή στο αγαπημένο “Συνταγές Παρέας” και η γεύση της, θυμίζει λουκουμάδες. Θα τη φάμε για πρωϊνό και αν θέλετε να τη συνοδεύσετε κι εσείς με τον καφέ, σπεύσατε!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας λάδι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα νερό
Σουσάμι και μέλι για το στόλισμα


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι καθώς και το χυμό και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου.
Βάζουμε τη ζύμη μας στο ταψί του φούρνου ισιώνουμε λίγο με τα χέρια και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αφήνουμε λίγο ακόμα να φουσκώσει 15 λεπτά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Όταν βγάλουμε τη λαγάνα μας από το φούρνο ρίχνουμε αμέσως το μέλι στα σημεία που έχουμε χαράξει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Καλή όρεξη!

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/lagana-me-meli.html


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ