Νόστιμη και γρήγορη κρέπα, για πρωινό και δίαιτα!

0

Με λίγες θερμίδες και πανεύκολη στην εκτέλεση, αυτή η κρέπα είναι πεντανόστιμη γρήγορη και ιδανική για δίαιτα, όχι μόνο λόγω των θερμίδων αλλά κυρίως επειδή θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Σκεφτείτε λοιπόν αν τη θέλετε γλυκιά ή αλμυρή προς γλυκιά, βάλτε μπρος το τηγανάκι σας και ξεκινήστε!

Υλικά για γλυκιά κρέπα
2 κουτ.γλυκού λάδι
2 ασπράδια αυγών (ωμών)
Λίγο μέλι
Λίγη κανέλα
2 κουτ.σούπας γεμάτες κουάκερ
1 μπανάνα
Λίγο γάλα
1 βανίλια
Λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι

Εκτέλεση
Βάζετε στο μούλτι το κουάκερ, το γάλα, τη μισή μπανάνα, τη βανίλια και τα ασπράδια και αλέθετε. Λογικά θα γίνει σαν χυλός, αν όμως δείτε ότι το μείγμα είναι αραιό, προσθέστε λίγο κουάκερ ακόμη. Βάζετε 2 κουτ.γλυκού σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε το μείγμα. Αφήνετε τη κρέπα 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά να ψηθεί κι όταν τη δείτε ότι ροδίζει, τη γυρίζετε από την άλλη πλευρά για άλλα 3-4 λεπτά. Μόλις δείτε ότι έχει ψηθεί, την βάζετε σε ένα πιάτο προσθέτετε την υπόλοιπη μπανάνα, ρίχνετε λίγο μέλι από πάνω, λίγη κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι αν θέλετε και έτοιμη (αντί για μέλι μπορείτε να ρίξετε ζάχαρη άχνη και κανέλα).
Tip: Αν θέλετε βάζετε από την αρχή ολόκληρη τη μπανάνα και αλέθετε!

Υλικά για αλμυρή-γλυκιά κρέπα
2 κουτ.γλυκού λάδι
2 ασπράδια αυγών (ωμών)
Λίγο μέλι
2 κουτ.σούπας cottage cheese (αν δεν έχετε, ρίξτε λίγο τυρί τριμμένο και η φέτα του πάει)
2 κουτ.σούπας γεμάτες κουάκερ (βρώμη)
Λίγο γάλα

Εκτέλεση
Βάζετε στο μούλτι το κουάκερ, το γάλα, το cottage και τα ασπράδια και αλέθετε. Λογικά θα γίνει σαν χυλός, αν όμως δείτε ότι το μείγμα είναι αραιό, προσθέστε λίγο κουάκερ ακόμη. Βάζετε 2 κουτ.γλυκού σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε το μείγμα. Αφήνετε τη κρέπα 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά να ψηθεί κι όταν τη δείτε ότι ροδίζει, τη γυρίζετε από την άλλη πλευρά για άλλα 3-4 λεπτά. Μόλις δείτε ότι έχει ψηθεί, την βάζετε σε ένα πιάτο ρίχνετε λίγο μέλι από πάνω και έτοιμη. Τη συγκεκριμένη αλμυρόγλυκη έκδοση, μπορείτε να τη φτιάξετε και να τη σερβίρετε σε τραπέζι για ορεκτικό.

Πρόκειται για κρέπα που επιδέχεται πολλές παραλλαγές καθώς στη γλυκιά έκδοση μπορείτε να προσθέσετε κακάο ή μαρμελάδα ή όποιο άλλο φρούτο θέλετε, ενώ στην αλμυρή μπορείτε να βάλετε και γαλοπούλα ή άπαχο ζαμπόν (εννοείται χωρίς μέλι!). Ό,τι κι αν κάνετε, το σίγουρο είναι ότι η γεύση της θα σας εκπλήξει και με λίγο καφέ φίλτρου για πρωινό, είναι ό,τι πρέπει.

Καλή σας όρεξη!

Ευχαριστούμε τη διαιτολόγο-διατροφολόγο και συνεργάτιδα του Singleparent.gr, κυρία Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη, για τη συνταγή.

Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Δροσίνη 16, 14562, Κηφισιά Αττικής
Τηλέφωνο: 210-8019097
Email: alexandra.damvouneli@gmail.com
Web: Facebook page