Κρεμμυδοσαλάτα και λουκάνικα με πατάτες και μήλα
Βρήκαμε σούπερ συνταγή για λουκάνικο, ιδανική για όσους εργάζονται μέχρι αργά και θέλουν επιστρέφοντας, να φτιάξουν κάτι γρήγορο ενώ η κρεμμυδοσαλάτα της Έφης, θα σας καθηλώσει. Πάμε να φάμε!
Λουκάνικα με πατάτες και μήλα
Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα
4-5 χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες
2 μήλα σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σκορπίζουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180C. Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και αλείφουμε τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε και τα μήλα και τα αδειάζουμε και αυτά στο ταψί. Ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι ψηθούν τα λουκάνικα και να ροδίσουν οι πατάτες.
*Τη συνταγή βρήκαμε στο http://cookandfeed.blogspot.gr/
Κρεμμυδοσαλάτα της Έφης
(μπορείτε να τη βάλετε ως συνοδευτικό και σε άλλα κρεατικά)
Υλικά
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά ημισέληνα
1/2 κ. σ. αλάτι ψιλό για να τρίψουμε λίγο το κρεμμύδι αν θέλουμε
1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (χωρίς κοτσανάκια)
1 κ. σ. σουμάκ
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
Εκτέλεση
Προαιρετικά μπορούμε να τρίψουμε πρώτα το κρεμμύδι με το 1/2 κ. σ. αλάτι για να βγάλει τους χυμούς του, να στραγγίξουμε και να ξεπλύνουμε ελαφρά το κρεμμύδι και μετά να ενώσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Αλλιώς ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί παραβλέποντας το στάδιο του τριψίματος με το αλάτι.
Αφήνουμε τη σαλάτα μας να ενσωματώσει όλα τα συστατικά για καμιά ώρα και μετά σερβίρουμε. Διατηρείται άνετα σε αεροστεγές δοχείο και στο ψυγείο. Μπορούμε να την έχουμε ήδη έτοιμη. Μάλιστα είναι και πιο νόστιμη γιατί μαρινάρονται τα υλικά της πιο πολύ και πιο καλά.
*Τη φοβερή αυτή κρεμμυδοσαλάτα βρήκαμε στη blogoκουζίνα της Έφης, εδώ http://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr/
Καλή όρεξη και καλά να περάσετε!
Σχόλια