fbpx

Κριθαράκι με λουκάνικα στο φούρνο

| 7 Νοεμβρίου 2015
ADVERTISEMENT

Βρήκαμε τη συνταγή στο αγαπημένο μας “Συνταγές παρέας” και ξετρελλαθήκαμε. Ιδανικό φαγάκι για Κυριακάτικο τραπέζι. Πάμε να φάμε;

Τι χρειαζόμαστε:
500γρ. κριθαράκι μέτριο
1 πακέτο λουκανικάκια κοκτέιλ κομένα σε λεπτές ροδέλες
2 κύβοι ζωμός βοδινού
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λάδι
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
λίγος τοματοπελτές
ρεγκάτο τριμμένο
πιπερι
λιγο αλατι


ADVERTISEMENT

Πώς το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βραζουμε 5 φλιτζανια νερό μαζί με τους κυβους για να γινει ο ζωμος
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο λίγη ωρα
Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περιπου 32cm βαζουμε το κριθαρακι με το ζωμο και τα υπολοιπα υλικά (εκτος απο το τυρι) και νερό που τα το σκεπαζει καλά
Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι
Αφήνουμε να ψηθεί περίπου 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς
Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί

Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να έχουμε βράσει αρκετό νερό γιατί πολλές φορές χρειάζεται συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Επίσης προσοχή με το αλάτι γιατί οι κύβοι περιέχουν ήδη κάμποσο.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ