fbpx

Κουλουράκια με ελαιόλαδο και κακάο για κολατσιό των παιδιών

| 23 Ιανουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Αγαπάμε κουζινοtherapy και το αποδεικνύουμε…τρώγοντας! Στο blog της Χρύσας, βρήκαμε αυτή τη φοβερή συνταγή που συνοδεύει το παιδί στο σχολείο αλλά και τον δικό μας καφέ στο σπίτι. Εύκολα και πεντανόστιμα κουλουράκια με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι. Μιαμ!

Υλικά: 
1 πακέτο 500 γραμ. φαρινάπ (σχεδόν όλο)
3-4 κουταλιές γεμάτες κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη (ή λίγο παραπάνω)
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι μπέικιν


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ, με τη σειρά που είναι γραμμένα και τα χτυπάμε με το γάντζο της ζύμης για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα…
Βάζουμε τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
Όταν παγώσει τη βάζουμε στον πάγκο και την ξαναζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια με λίγο απ’ το αλεύρι που έχουμε κρατήσει.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε αραιά σ’ ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς με αέρα, για 12 περίπου λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, καλύτερα σε σχάρα, και τα φυλάμε σε βάζο ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς…

Αυτή η δόση βγάζει περίπου 35 – 40 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος. Εμένα έβγαλε 2 γεμάτα ταψιά του φούρνου…

Εννοείται πως δεν τα δίνουμε όοοολα στα παιδιά, τρώμε κι εμείς κανένα, χαχα… Ταιριάζει ΥΠΕΡΟΧΑ με το καφεδάκι μας…
Ειδικά με τον ελληνικό καφέ, είναι… “όλα τα λεφτά”, πραγματική ΑΠΟΛΑΥΣΗ!


ADVERTISEMENT

Είναι νόστιμα, όχι πολύ γλυκά, τραγανά, τριφτά… και φυσικά αν κάνεις την αρχή, δεν μπορείς να σταματήσεις!

Χρύσα σ’ ευχαριστούμε για τη μοναδική συνταγή και καλή όρεξη σε όλους!

Πηγή: http://kouzinotherapy.blogspot.gr/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ