fbpx

Κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες της Μαίρης

| 31 Δεκεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Επειδή αυτό το φαγητό το έχω φάει από τα χεράκια της Μαίρης και είναι ΤΕΛΕΙΟ, μου έδωσε τη συνταγή και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για τραπέζι Πρωτοχρονιάς. Κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες rules! (επειδή εκείνη την ώρα το τσακίζαμε και δεν μας έκοψε να το φωτογραφίσουμε, η φωτογραφία είναι από την αγαπημένη μας Έφη Κοντούλα που μαγειρεύει υπέροχα εδώ http://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr/!).

Υλικά
1 κοτόπουλο μεγάλο ολόκληρο ή σε μερίδες
4 πατάτες μεγάλες , καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κυδώνια  καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Λίγο λάδι
Ντοματοχυμός
Αλάτι
Πιπέρι
Σε όσους αρέσει το δεντρολίβανο μπορούν να προσθέσουν λίγο
Ρύζι για πιλάφι σαν συνοδευτικό , βρασμένο στο ζουμί από το κοτόπουλο.


ADVERTISEMENT

Εκτέλεση

Βράζω το κοτόπουλο για 10 λεπτά  στο χυμό των πορτοκαλιών,  με αλατοπίπερο και νερό να το σκεπάζει σε σιγανή φωτιά. Μετά προσθέτω 2 ποτήρια νερό και  δυναμώνω την φωτιά . Μόλις κοχλάσει, σβήνω  την φωτιά και αποσύρω την κατσαρόλα.

Αφαιρώ το κοτόπουλο, και το βάζω σε ένα ταψί. Προσθέτω το μισό ζουμί (νερό κ πορτοκάλια) από την κατσαρόλα στην οποία έβρασε το κοτόπουλο.  Αλατοπιπερώνω αν χρειάζεται, βάζω λάδι. Προσθέτω τις πατάτες και τα κυδώνια και τον ντοματοχυμό. Ανακατεύω ελαφρά και ψήνω  περίπου 40 λεπτά στους 180 σε αέρα. Λίγο πριν το βγάλω το βάζω στο γκριλ για λίγο να ροδίσει περισσότερο


ADVERTISEMENT

Στο ζουμί της κατσαρόλας  που περίσσεψε  ρίχνω ρύζι ( ανάλογα με το πόσο ρύζι ρυθμίζω και το νερό. Υπολογίζω περίπου να είναι 2,5 νερό και 1 ρύζι) και  1 κουταλιάς της σούπας φρ. Βούτυρο. Αλατοπιπερώνω αν χρειάζεται.  Σιγοβράζω για 10 λεπτά και μετά το αφήνω να πιει το ζουμί.

Ευχαριστούμε τη Μαίρη που μοιράστηκε μαζί μας το υπέροχο αυτό φαγητό που όταν ανέβω ξανά στη Θεσσαλονίκη θα τιμήσω δεόντως!
Καλή όρεξη και καλή χρονιά!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ