Κοτόπουλο με φασόλια και ρύζι στο φούρνο
Νόστιμο και ανατρεπτικό φαγητό για όσους έχουν συνηθίσει να τρώνε το κλασσικό κοτοπουλάκι στο φούρνο αλλά και πολλή καλή ιδέα για να κάνουμε τα πιιτσιρίκια να φάνε τα φασόλια ή το καλαμπόκι μπερδεμένο μέσα στο φαγάκι. Έτσι γλιτώνουμε το ψάρεμα..τύπου…αυτό το θέλω… αυτό δεν το θέλω!
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
Για το πανάρισμα
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. σ. πάπρικα καπνιστή ή καγιέν (ότι μας αρέσει)
αλάτι και πιπέρι
2 κρεμμύδια σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια
1 φλ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλ. βρασμένα φασόλια
1 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. πελτές
250 γρ. ρύζι μακρύκοκο
αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στο μείγμα του αλευριού περνάμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε.
Στην κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατόπιν ρίχνουμε τις πιπεριές να γυαλίσουν κι αυτές, το ρύζι, μετά από λίγο το κονκασέ και τον πελτέ, το καλαμπόκι και τέλος τα φασόλια. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι να το βοηθήσουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει βράση το φαγάκι μας αποσύρουμε.
Γυρίζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Tips:
-Mπορούμε να βάλουμε και κονσέρβα καλαμπόκι ή/και φασόλια..
-Επίσης νομίζω οτι και το parboiled (κίτρινο ρύζι) θα του πήγαινε, θα ήταν πιο al dente βέβαια αλλά νομίζω ότι μπαίνει άνετα.
Ευχαριστούμε πολύ την Έφη Κοντούλα, ή αλλιώς Μάνα του Λόχου, για τη συνταγή ενώ περισσότερες συνταγές της Έφης, θα βρείτε στο προσωπικό διαδικτυακό της μαγειρείο, εδώ.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια