- 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 3 αυγά μέτρια
- 120 γρ. γάλα καρύδας
- 120 γρ. γάλα
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
Για τη διακόσμηση
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- ινδοκάρυδο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα.
- Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί.
- Κόβουμε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτάμε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμούμε τα κεκάκια με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που μας περίσσεψε στο μπολ.
Πηγή: https://akispetretzikis.com
Σχόλια