fbpx

Κεϊκάκια καρύδας από τον Άκη Πετρετζίκη

| 24 Οκτωβρίου 2017
ADVERTISEMENT
Συστατικά
  • 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 3 αυγά μέτρια
  • 120 γρ. γάλα καρύδας
  • 120 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο

Για τη διακόσμηση

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • ινδοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα.
  • Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί.
  • Κόβουμε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτάμε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμούμε τα κεκάκια με την υπόλοιπη  λιωμένη σοκολάτα που μας περίσσεψε στο μπολ.

Πηγή: https://akispetretzikis.com


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ