Κέικ σοκολάτας με μανταρίνι (πανεύκολο και χωρίς μίξερ!)

1

Μια μέρα εκεί που καθόμουν, λέω «Δεν φτιάχνω ένα κέικ;»! Κι έτσι έπιασα ότι βρήκα μπροστά μου, το έβαλα μέσα και βγήκε τέλειο! Ανακάλυψα κι ένα μυστικό που το κάνει ζουμερό από μέσα σαν σουφλέ, οπότε καταλαβαίνετε ότι πήγε κι έκατσε ολόκληρο στους γοφούς. Επίσης δεν χρειάζεται μίξερ διότι και να χρειαζόταν δεν έχω, όλο λέω ότι θα πάρω και δεν παίρνω ποτέ. Σας δίνω τη συνταγή, μου δίνετε ένα κομμάτι;

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 συσκευασία (250 γραμ.) μαργαρίνη (όχι βούτυρο)
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
2 κουτ.σούπας χυμό μανταρίνι
2 βανίλιες
5 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
1 κεσεδάκι γιαούρτι κρεμώδες

Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη και μόλις λιώσει το βούτυρο το ρίχνετε και αυτό και ανακατεύετε με σύρμα. Σε ένα άλλο μπώλ ρίχνετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο, τις βανίλιες, και τη σόδα και τέλος ρίχνετε από πάνω σιγά-σιγά ανακατεύοντας, το μείγμα με τα υγρά υλικά. Προσοχή δεν θέλει υπερβολικό ανακάτεμα διότι θα βγεί σφιχτό. Στο τέλος προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε άλλη μια φορά και ρίχνετε το κέικ σε μία φόρμα σιλικόνης. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Το μυστικό για να γίνει ζουμερό από μέσα είναι στο ψήσιμο. Μόλις δηλαδή βυθίσετε στο κέικ ένα μαχαίρι και δείτε ότι αφήνει λίγα υπολείμματα στο μαχαίρι, τότε κλείνετε το φούρνο και το αφήνετε μέσα περίπου ένα τέταρτο. Κατόπιν το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το αφαιρείτε από τη φόρμα.
Στη φωτογραφία φαίνεται κακομούτσουνο αλλά μην σας ξεγελάει η εμφάνιση, είναι τέλειο.

Τσακίστε το!

*Photo by: kouzina Singleparent.gr