fbpx

Κέικ σοκολάτα-μπανάνα της Κυριακής: Το καλύτερο που έχεις φάει ποτέ και χωρίς μίξερ!

| 1 Αυγούστου 2014
ADVERTISEMENT

Και τώρα θα μοιραστώ μαζί σου ένα σούπερ κέικ σοκολάτα-μπανάνα που έχει προκύψει από πολλές παραλλαγές διαφόρων άλλων κέικ και όποτε το φτιάχνω δεν μένει ούτε η πιατέλα σερβιρίσματος. Είναι εύκολο, γρήγορο και χωρίς μίξερ. Πάμε να δούμε υλικά!

Στέρεα υλικά
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1,5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
4 κουτ. σούπας κακάο
2 βανίλιες


ADVERTISEMENT

Υγρά υλικά
1,5 κούπα ζάχαρη λευκή
2 αυγά
2 μικρές μπανάνες λιωμένες
1 βούτυρο Becel (μην βάλεις Κερκύρας διότι το κέικ για κάποιο λόγο “κάθεται”)
Μισό κεσεδάκι γιαούρτι

Για το απ’ έξω
2 σοκολάτες αμυγδάλου
2 κουτ. σούπας βούτυρο Becel
 photo keik2_zpsda4feb8b.jpg
Εκτέλεση
Δεν ξεχωρίζεις τα υγρά από τα στερεά διότι το έχω κάνει εγώ για σένα.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια λεκάνη βάζεις τα στέρεα υλικά και σε μια άλλη τα υγρά (εκτός από το γιαούρτι, αυτό το αφήνεις για το τέλος).
Βάζεις τις μπανάνες σε ένα πιάτο, τις πηρουνιάζεις και τις λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο και προσθέτεις το βούτυρο για να λιώσει.
Βάζεις τις μπανάνες και το βούτυρο, στη λεκάνη με τα υγρά υλικά και ανακατεύεις πολύ καλά με σύρμα.
Ύστερα το μίγμα που βγαίνει το ρίχνεις σιγά σιγά στη λεκάνη με τα στέρεα υλικά και ανακατεύεις με το σύρμα.
Προσοχή: Όχι υπερβολικά πολύ ανακάτεμα όταν ενώνεις τα υγρά με τα στέρεα υλικά, διότι θα βγεί σφιχτό.
Κατόπιν ρίχνεις μισό κεσεδάκι γιαούρτι, ανακατεύεις άλλη μια γύρα και το ρίχνεις ιδανικά σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα ψησίματος την οποία έχεις βουτυρώσει λίγο πρώτα.
Το πετάς στο φούρνο για 30-40 λεπτά και έτοιμο!
Μυστικό: Μετά το 25λεπτο, μπήξε ένα μαχαιράκι μέσα στο κέικ και δες τί βγάζει. Αν επάνω στο μαχαιράκι το κέικ βγαίνει πολύ υγρό άστο 10 λεπτά ακόμη και έλεγξε ξανά. Αν βγαίνει λίγο υγρό σβήνεις το φούρνο και το αφήνεις μέσα άλλα 10 λεπτά. Το μυστικό είναι να σου γίνει υγρό.

Το βγάζεις λοιπόν έξω μόλις είναι έτοιμο και το αφήνεις να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, μπήγεις ένα καλαμάκι του φραπέ και κάνεις τρύπες στην επιφάνεια του κέικ.
Αν σε αφήσουν οι κανίβαλοι να το περιχύσεις με σοκολάτα να το φωτογραφίσεις και να το ανεβάσεις στο facebook, βάζεις τις σοκολάτες αμυγδάλου και τις 2 κουτ. σούπας βούτυρο και ανακατεύεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν μαζί.
Περιχύνεις το κρύο κέικ με τη ζεστή σοκολάτα και είσαι έτοιμη.
Μυστικό: Οι τρύπες με το καλαμάκι του φραπέ, γίνονται ώστε η λιωμένη σοκολάτα να μπεί μέσα στο κέικ.


ADVERTISEMENT

Κόλαση;
Φάτο με παγωτό βανίλια και θα με θυμηθείς! Καλή όρεξη!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ