Κέικ σοκολάτα αχλάδι με παιδικό γιαούρτι, πανεύκολο και χωρίς μίξερ!

0

Ένα βράδυ εκεί που γράφω μανιωδώς στον υπολογιστή, λέω «Έτσι όπως κάθομαι, δεν κάνω ένα κέικ;». Και το έκανα σε 20 λεπτά με ό,τι βρήκα μπροστά μου. Η επόμενη σκηνή ήταν ο Γιώργος να έχει πάρει όλο το δίσκο μπροστά του και να τρώει το κέικ ολόκληρο με το κουταλάκι. Γιατί σ’ αυτό το σπίτι τρώμε καλά κι αυτό φαίνεται στον κόσμο!

Θα χρειαστείς:
fullsizerender

3 αυγά
2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ.
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσεις φαρίνα δεν βάζεις μπέικιν-οκ ναι το ξέρεις αλλά εγώ δεν το ήξερα και μια φορά κόντεψε το κέικ απ’ το φούσκωμα να φτάσει στο ταβάνι).
051316044181 κεσεδάκι γιαούρτι (επειδή μου τελείωσε το κλασσικό, έβαλα ένα παιδικό γιαούρτι που παίρνω στον Γιώργο και είναι το Κρι-Κρι μήλο αχλάδι-μπανάνα με τη Πέππα το γουρουνάκι που βλέπετε στη διπλανή φωτό και που έκανε το κέικ απίστευτα αρωματικό!).
1,5 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 κούπες ζάχαρη μαύρη (εγώ βάζω «Ζωγράφος«).
4 κουτ. σούπας κακάο (εγώ βάζω ΙΟΝ)
2 κουτ. σούπας Nesquik (το έβαλα γιατί αρέσει στο Γιώργο).

becel-maryarine-light-250yr-95091 βούτυρο 250 γρ. (βάζω Becel Light γιατί είναι ελαφρύ).
2 ώριμα αχλάδια
1 κουτ. γλυκού μέλι (εγώ βάζω Αττική).
8 σοκολατένιες ελίτσες για το στόλισμα (πήραμε της ΙΟΝ, αν δεν θέλετε δεν βάζετε τίποτα).

 

Πώς το κάνεις:
fullsizerender-56
-Ζεσταίνεις το βούτυρο (το έκανα στο φούρνο μικροκυμάτων) και τρίβεις τα αχλάδια.
-Βάζεις τη ζάχαρη, τα αυγά, το μέλι και το λιωμένο βούτυρο μαζί με το τριμμένο αχλάδι σε ένα μπωλ και ανακατεύεις με σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
-Βάζεις το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, το Nesquik και το μπέικιν σε ένα άλλο μπώλ και ρίχνεις το υγρό μείγμα με το βούτυρο, τα αυγά κλπ. για να γίνουν όλα ένα.
-Ανακατεύεις μαλακά, σιγά και για λίγο με το σύρμα γιατί αν το κάνεις έντονα και γρήγορα θα «σφίξει» η ζύμη. Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος, ρίχνεις και το γιαούρτι και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
-Βάζεις το μείγμα ή σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε φόρμα από σιλικόνη χωρίς να τη βουτυρώσεις.
-Ψήνεις στους 180 στον αέρα για 20 λεπτά.
-Στο 20λεπτο μπήγεις στο κέικ ένα μαχαίρι.
-Αν δεις ότι στο μαχαίρι, το μείγμα βγαίνει πολύ υγρό το αφήνεις 5 λεπτά ακόμη. Αν δεις ότι βγαίνει λίγο υγρό, βγάζεις το κεικ απ’ το φούρνο και το αφήνεις έξω να κρυώσει.
-Μόλις κρυώσει, το φέρνεις τούμπα σε μια πιατέλα και μπήγεις γύρω γύρω τις σοκολατένιες ελίτσες.

img_6705
Καλοφάγωτο!

Υστερόγραφο: Οι φωτογραφίες έρχονται απευθείας από τη κουζίνα του σπιτιού μου!