Κέικ με σπανάκι και ανθότυρο της Κλεοπάτρας

0

«Το φτιάχνω εδώ και χρόνια και το τρώνε με λαχτάρα» μου είπε και σιγά μην το άφηνα να πέσει κάτω. Κέικ με σπανάκι και ανθότυρο της Κλεοπάτρας, πλούσιο σε πρωτεϊνη και χαμηλό σε λιπαρά!

Υλικά  
40γρ ελαιόλαδο + 10γρ για το λάδωμα της φόρμας
4 μεσαία αυγά (περίπου 65γρ το ένα)
1 γιαούρτι total 2%
500γρ φρέσκο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
400γρ ανθότυρο
250γρ Φαρίνα

Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο. Μόλις αρχίσει να μειώνεται ο όγκος του, προσθέτουμε τις υπόλοιπες πρασινάδες. Ανακατεύουμε συνεχώς χωρίς να χαμηλώσουμε το μάτι, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Πρέπει να «στεγνώσουν» για να μην βγάλουν το νερό στο ψήσιμο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Μην αγχωθείτε αν γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη. Έτσι τη θέλουμε! Στο σπανάκι που στο μεταξύ έχει κρυώσει, σπάμε με τα χέρια μας το ανθότυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε με τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη μας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Tip: Για να γίνει ακόμη πιο νόστιμο και πρωτεϊνούχο, την επόμενη φορά λέω να προσθέσω είτε ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό, είτε καπνιστή γαλοπούλα. Καλή επιτυχία!

*Η φωτογραφία είναι από παρόμοια συνταγή στο chefoulis.gr