Γρήγορο παγωτό ροδάκινο με 3 υλικά!

0

Το βρήκαμε στις Συνταγές της Καρδιάς και μπήκε αμέσως στη καρδιά μας! Παγωτό ροδάκινο, σπιτικό και υγιεινό! Αξίζει να το φτιάξετε, γιατί εκτός από πεντανόστιμο, είναι πάρα πολύ γρήγορο και εύκολο!

Παγωμένα κομμάτια ροδάκινου, γάλα εβαπορέ, μελάκι, στο μπλέντερ και….να το το παγωτάκι στο μπολάκι μας.
Τώρα αν θέλουμε να το βάλουμε σε χωνάκι ακόμα καλύτερα!!» γράφει η Ειρήνη και συνεχίζει:

«Και μην νομίζετε ότι γίνεται μόνο με ροδάκινο. Τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια, το μάνγκο, κάνουν μια χαρά την δουλειά τους! Οι δοκιμές θα συνεχιστούν με αχλάδι, μήλο, σταφύλι και….ότι άλλο προκύψει. Η συνταγή βασίζεται σε ιδέα του Jamie Oliver, από την σειρά «Γεύματα των τριάντα λεπτών». Πάμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε το παγωτάκι μας!!

Χρειαζόμαστε :
750 γραμμάρια σάρκα ροδάκινου
120-140 γρ. μέλι
80 ml. γάλα εβαπορέ πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά

Τι κάνουμε:

  • Καθαρίζουμε ώριμα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομματάκια 1-1,5 εκ.
  • Τα βάζουμε σε ταψάκι ή σακούλα για κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Καλύτερα να μην ακουμπούν μεταξύ τους, για να χτυπηθούν πιο εύκολα στο μίξερ.
  • Αφήνουμε τα κομματάκια του φρούτου στην κατάψυξη για δυόμισι με τρεις ώρες να παγώσουν. Αυτό το διάστημα είναι και το μόνο πάγωμα που χρειάζεται η συνταγή μας.
  • Χρησιμοποιούμε ευρύχωρο κάδο μίξερ και τοποθετούμε σε αυτό το εξάρτημα με τα μαχαίρια. Αλλιώς, αν δεν έχουμε μεγάλο κάδο μίξερ, θα χρησιμοποιήσουμε το μούλτι, μοιράζοντας αναλογικά τις ποσότητες των υλικών.
  • Ρίχνουμε μέσα το μέλι και το γάλα εβαπορέ.
  • Αν έχουμε εσάνς ροδάκινου, μπορούμε να προσθέσουμε δυο τρεις σταγόνες.
  • Κλείνουμε το μίξερ και το βάζουμε σε λειτουργία, στην δυνατή ταχύτητα.
  • Αφήνουμε τα υλικά να χτυπηθούν, ως να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

 photo 2_zpsbnacu90h.jpgΑυτό που φτιάχνω εγώ, μοιάζει σε υφή με το αγοραστό παγωτό της μηχανής. Τόσο αφράτο!!
Δεν χτυπάμε υπερβολικά το μείγμα, γιατί θα αρχίσει να λιώνει.
Σταματάμε την λειτουργία του μίξερ μας.
Σερβίρουμε αμέσως μπάλες από το παγωτό μας σε μπολάκια ή σε χωνάκια παγωτού.
Το υπόλοιπο το φυλάμε σε πλαστικό κουτί, στην κατάψυξη.

Δεν είναι απαραίτητη κάποια γαρνιτούρα, το άρωμα και η γεύση του φρούτου, είναι αρκετές. Φυσικά, αν θέλουμε, το γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
Κάποιες φορές, ετοιμάζω την ψίχα του φρούτου, την κόβω όπως παραπάνω και την χωρίζω σε τέσσερις μερίδες.
Τις βάζω σε σακουλάκια, φροντίζοντας όπως είπαμε, τα κομματάκια του φρούτου να είναι απλωτά.
Όποτε θέλω ένα δροσερό παγωτάκι ροδάκινο στα γρήγορα, πολτοποιώ στο μούλτι την κάθε μερίδα, με το 1/4 των υπόλοιπων υλικών, σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράψαμε. Απίθανο!

Μπορούμε να βάλουμε λίγο περισσότερο ή ακόμα και λιγότερο μέλι. Αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμα και γλυκά είναι τα ροδάκινα που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά και το πόσο γλυκό θέλουμε το παγωτό μας.

Καλή επιτυχία, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!

Πηγή: http://syntageskardias.blogspot.gr