Γιουβαρλόσουπα με τριμμένο λάχανο: Μια συνταγή για να τρώνε τα παιδιά, το λάχανο

0

Η Μαίρη είναι σούπερ μαμά και τρομερά ευρηματική μαγείρισσα. Γι’ αυτό μας έδωσε μια συνταγή για να τρώνε τα παιδιά το λάχανο. Συγκεκριμένα γράφει:

«Μερικές μαμάδες επιμένουν σε μια γεύση και πρέπει να προσαρμοστούν τα παιδιά σε αυτήν. Εγώ πάλι δοκιμάζω, προσθέτω αφαιρώ, τροποποιώ. Έχω παρατηρήσει ότι ο δικός μου μικρούλης τρώει πιο εύκολα φαγητά που γλυκίζουν. Την γνωστή γιουβαρλόσουπα με αυγολέμονο δεν την έτρωγε λόγω του λεμονιού. Έτσι την έκανα πάντα κόκκινη, με ντομάτα, καρότα και πατάτες.

Τις προάλλες λοιπόν, σκέφτηκα αφού τρώει το λάχανο με κρέας (σπάνια, αλλά το τρώει) να δοκιμάσω να προσθέσω λάχανο στην σούπα με τα γιουβαρλάκια. Και εφόσον γλύκιζε… την τσάκισε. Σας την προτείνω σαν μια παραλλαγή, όχι σαν μια αντικατάσταση ή σαν μια ιδέα για να τρώνε και το λάχανο».

Υλικά
Μισό κιλό κιμά
2 χούφτες ρύζι γλασέ
2 χούφτες τριμμένο λάχανο
1 φλυτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 πατάτα
2 καρότα τριμμένα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη και κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
Λίγο βούτυρο και λίγο κόκκινο πιπέρι
Λίγο λάδι

Εκτέλεση
Ζυμώνετε μισό κιλό κιμά με μια χούφτα ρύζι γλασέ.
Αλατοπιπερώνετε και τα πλάθετε μικρές μπαλίτσες όπως τα κεφτεδάκια.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε το κρεμμύδι και τη φρυγανιά για να μην διαλυθούν
(ορισμένοι βάζουν άνηθο ή καρότο στο μούλτι και άλλοι αντί για ρύζι βάζουν πληγούρι)

Στην κατσαρόλα βάζετε άλλη μια χούφτα γλασέ ρύζι, 2 καρότα τριμμένα, 1 πατάτα σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, λίγη φρυγανιά και λίγο βούτυρο για νοστιμιά και τα βάζετε να βράσουν.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτετε τα γιουβαρλάκια. Συμπληρώνετε  αν χρειάζεται με νερό, ρίχνετε και ένα φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας και 2 χούφτες τριμμένο λάχανο.

Προσθέτετε λίγο κόκκινο πιπέρι (όχι καυτερό) και σιγοβράζετε.

Σερβίρετε με ψωμάκι ή κρουτόν.

Καλή όρεξη!

Πηγή φωτογραφίας: www.cooklos.gr