Φασολάκια με κιμά (για να τα τρώνε και τα παιδιά!)

0

Μια πεντανόστιμη συνταγή και ιδανική για τα παιδιά που δεν τρώνε τα φασολάκια, μας προτείνει ο σεφ Ευτύχης Μπλέτσας. Ένας απλός τρόπος για να τα νοστιμήσετε και να τα φάνε ακόμη και οι πιο δύσπιστοι. Δοκίμασε να φτιάξεις φασολάκια με κιμά με τη συνταγή του Ευτύχη και θα δεις πως θα εκτιμήσεις περισσότερο αυτό το κατά τα άλλα συνηθισμένο φαγητό!

Υλικά:
½ κιλό μοσχαρίσιο Κιμά Άρωμα – Φάρμες Ωμέγα
1 κιλό φασολάκια πράσινα λεπτά
200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
200 γρ. πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι
½ κουταλάκι πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
Ελαιόλαδο ARISTON

IMG_8362

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζεις λάδι και σωτάρεις το κρεμμύδι. Βάζεις πάπρικα, πιπέρι και βάζεις τον κιμά. Ρίχνεις τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τον πελτέ, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις την ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά. Αν στεγνώσει προσθέτεις λίγο νερό. Προσθέτεις τα φασολάκια και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά. Αν τα προτιμάς πιο μαλακά τα βράζεις ξεχωριστά και τα προσθέτεις μετά στον κιμά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Info:

  • Τα φασολάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες  του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, σελήνιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο , μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

  • Τα φασολάκια βοηθούν βοηθούν στην στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και της μηνήμης.

  • Τα φασολάκια ποικίλουν σε μέγεθος όμως  το μέσο μήκος είναι περίπου 4 εκατοστά.

Πηγή: bletsas.gr