fbpx

Εύκολη σούπα με καρότο και σπανάκι, ιδανική για δίαιτα, από την Ελευθερία Κοντογιάννη!

| 7 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

roulaΘερμαντική σουπίτσα με καρότο και σπανάκι φτιάχνουμε σήμερα με πολύ απλά υλικά, ότι πρέπει για το κρύο που έρχεται αλλά και για δίαιτα!


Από την Ελευθερία Κοντογιάννη


ADVERTISEMENT

 

[divider]Δείτε κι άλλες συνταγές της Ελευθερίας, εδώ! [divider]


Τί χρειάζομαι

1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κύβος ζωμό βοδινού Knorr
1 ποτήρι νερό
1/2 φλυτζάνι πεπονάκι ή κριθαράκι ή χυλοπιτάκι ψιλό
αλάτι, πιπέρι
Για να “δέσει” η σούπα στο τέλος
1 κρόκος αυγού
1/2 χυμός λεμονιού
2 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
λιγο ελαιολαδο.

Πώς τη φτιάχνω
-Μαραινω το κρεμμυδι ψιλοκομμενο με το βουτυρο
-Ριχνω σταδιακα το σπανακι κομμενο (και πλυμενο φυσικα) κι επειτα προσθετω το καροτο, τις ντοματες ξεφλουδισμενες και λιωμενες στο μπλεντερ, αλατι πιπερι ελαιολαδο μισο ποτηρι νερο, τον κύβο Knorr κι αφηνω να σιγοβρασουν για μιση ωρα περιπου.
-Επειτα ριχνω το υπολοιπο νερο και το κριθαρακι κι αφηνω αλλα δεκα λεπτα ωσπου να βρασει .
-Τελος ανακατεύω με ενα πιρούνι το λεμονι με το κορν φλαουρ, ριχνω τον κροκο ανακατευοντας μεχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια,   σε αυτο το μιγμα (αυγο λεμονι κροκο) ριχνω κουταλια κουταλια απο το ζωμο της σουπας κι ανακατευω .
-Τελος ριχνω το μιγμα στη σουπα μου κι αφηνω να παρει μια βραση ακομη μεχρι να δεσει η σουπα.
-Ριχνω λιγο ακομη νερο αν χρειαστει.


ADVERTISEMENT

Καλη επιτυχια!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ