Bloggάροντας στην κουζίνα: Τα e-στιατόρια των διπλανών blogger!

0

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη χώρα μας, το φαγητό έχει την τιμητική του. Εκπομπές στην τηλεόραση, site, περιοδικά, αφιερώματα, όλη η Ελλάδα μία κουζίνα! Αυτό που επίσης μάθαμε, είναι ότι επώνυμος μάγειρας δεν σημαίνει απαραίτητα καλός ή τουλάχιστον όχι καλύτερος από κάποιον άλλο, λιγότερο γνωστό. Μέσα λοιπόν από την αγάπη για το φαγητό αλλά και την απομυθοποίηση που έφερε η κρίση, αναδείχθηκαν σπουδαία ταλέντα που μαγειρεύουν από τα blog τους αλλά πολύ κοντά στα σπίτια μας. Πάμε να τους γνωρίσουμε!

troufakiaΗ Μάνα του Λόχου: Έφη Κοντούλα
Το Εφάκι μου, το κοριτσάκι μου. Τρομερή μαγείρισσα με υπομονή γαιδάρου. « Ρε συ Έφη, δεν μου βγαίνει το κέικ, τι κάνω λάθος;» τη ρωτάς και τρέχει να σου απαντήσει. Διότι σίγουρα κάνεις λάθος, αφού οι συνταγές της είναι εγγυημένες και «βγαίνουν» όλες (σας το λέω εγώ, που δεν το΄χω καθόλου με τη μαγειρική). Μαζί της, έμαθα να μαγειρεύω!
Επίσης, μας τρέχουν τα σάλια για: πανεύκολα φθηνά ψωμάκια για σάντουιτς των παιδιών, ζυμαρικά με μανιτάρια λεμόνι και θυμάρι και τρουφάκια μήλου με λευκή σοκολάτα
Η Έφη μου, μαγειρεύει εδώ

 

 

giouvarlakia elenis cookingΜαγειρική με φαντασία: Eleni’s Cooking
«Καλύτερο κέικ λεμόνι», έτσι φωνάζω την Ελένη. Ειλικρινά το κέικ λεμόνι της Ελένης, είναι το καλύτερο που έχω φτιάξει, έχω φάει και έχουν φάει και άλλοι με ενθουσιασμό. Πανεύκολο, αρωματικό και χωρίς μίξερ. Πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε και τη συνταγή!
Επίσης, μας τρέχουν τα σάλια για: σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο από κιμά κοτόπουλου (για τις κρύες μέρες του χειμώνα που έρχεται) και κροκέτες με τόνο (ειδικά για τα παιδιά μας, που συνήθως βλέπουν ψάρι και τρέχουν…).
Η Ελένη μαγειρεύει, εδώ

 

 

patates ogkraten eri captain cookEri Captain Cook
Και ποιος δεν ξέρει την Έρη; Οι συνταγές της, κοσμούν το διαδίκτυο πάνω από τρία χρόνια ενώ η ίδια μένει στον Καναδά όπου και μεταφέρει επάξια την Ελληνική κουζίνα. Επίσης αυτό που μας αρέσει πολύ, είναι η ειδική κατηγορία «Εύκολα και γρήγορα» για εμάς τους μονογονείς, που βρισκόμαστε σχεδόν πάντα στο τρέξιμο!
Μας τρέχουν τα σάλια για: Πατάτες ογκρατέν, cupcakes σοκολάτας (για τα παιδικά σας πάρτι) αλλά και για τα διάσημα μπιφτεκάκια της με πουρέ γλυκοπατάτας.
Η Έρη πιστεύει ότι «Κανείς δεν γεννήθηκε μεγάλος μάγειρας» και ότι «Στην μαγειρική επιτρέπονται οι ακρότητες» ενώ για να το διαπιστώσετε μπορείτε να δείτε πώς μαγειρεύει, εδώ

 

cheesecake sintages kardiasΣυνταγές της καρδιάς
Έντεκα μαγείρισσες, ενώνουν τα τσουκάλια τους και πιάνουν δουλειά. Οι συνταγές της καρδιάς πήραν το όνομά τους από την αγάπη των κοριτσιών για το καλό φαγητό χωρίς να ξέρουν όμως και το πόσο πολύ θα τις αγαπήσει ο κόσμος.
Μας τρέχουν τα σάλια για: Μίνι cheesecake σε μπολάκια , Αρωματικό κέικ γεμιστό με ελιές και Γίγαντες με σπανάκι (ας φάμε και κανένα λαδερό για αποτοξίνωση!) . Τα κορίτσια μας, μαγειρεύουν εδώ

 

Η μαγειρική είναι ψυχοθεραπεία, δημιουργία, προσφορά και ευκαιρία για να βρισκόμαστε όλοι μαζί. Τώρα μάλιστα και με την εξέλιξη των blogs, η μαγειρική έχει γίνει και φιλία. Πες μου τί βάζεις, πώς το κάνεις αυτό, πόσο μπέικιν να βάλω, δώσε μου λίγο τη συνταγή σου να την ανεβάσω στο blog μου. Λοιπόν τί λέτε; Στρώνουμε τραπέζι, να γίνουμε φίλοι;