Χορευτική βόλτα από την Action Aid για την ημέρα της γυναίκας

0

Το Σάββατο 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ActionAid σας καλεί να συμμετάσχετε σε μια χορευτική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στους ρυθμούς της ομάδας κρουστών Batala. Στους ήχους των βραζιλιάνικων κρουστών θα περάσετε από τα στενά της Αθήνας όπου καθημερινά γυναίκες υφίστανται βία, διακρίσεις, ρατσισμό και ξενοφοβία.

Η χορευτική βόλτα θα ξεκινήσει από την πλατεία Μοναστηρακίου στις 19.30 και κρατώντας φωτεινά sticks, πανό και χρωματιστά μηνύματα αλληλεγγύης θα περπατήσετε στα στενά περνώντας από τη στέγη του ΣυνΑθηνά (απέναντι από τη Βαρβάκειο) και θα καταλήξετε στο μπαρ Μπούφος (Καρόρη 4, συμβολική είσοδος 5€). Εκεί από τις 21.30 η ηθοποιός Έλενα Παπαβασιλείου θα βάζει μουσική και θα ανεβάσει το κέφι στα ύψη μέχρι το πρωί.

Παράλληλα, στη στέγη του ΣυνΑθηνά και στην πλατεία Μοναστηρακίου από τις 18.00 μπορείτε να επισκεφτείτε έκθεση φωτογραφίας με πορτραίτα γυναικών από ολόκληρο τον κόσμο με χαρακτηριστικές ιστορίες που δείχνουν πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή, μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα.

H χορευτική βόλτα: Αφετηρία Πλ. Μοναστηράκι, οδό Μιαούλη προς πλατεία Ψυρρή, οδό Ευριπίδου μέσω οδού Αριστοφάνους, Πλατεία Θεάτρου, οδό Σοφοκλέους με κατεύθυνση το περίπτερο του ΣυνΑθηνά, είσοδος στην Βαρβάκειο αγορά, κάθοδος στην Αιόλου μέχρι την οδό Καρόρη 4, Μπαρ Μπούφος.

Πηγή: http://www.mama365.gr/