Το διαζύγιο του Άη Βασίλη: Santa μούτρα τους!

0

Ο Άη Βασίλης λέει τα κάλαντα σε τουρίστες για να μπορεί να πληρώνει διατροφή, ενώ η Αγιο Βασίλαινα οδηγεί γκρέιντερ και πουλάει παγάκια σε Εσκιμώους, για να μπορεί να μεγαλώσει τον Ρούντολφ. Χο χο χο!

Όταν ο Άη Βασίλης παντρεύτηκε το 1800, όλα έδειχναν τόσο ήσυχα και καλά στο Βόρειο Πόλο που ο μήνας του μέλιτος κράτησε ως τον 20ο αιώνα. Μέχρι που, κάτι οι κρύοι χειμώνες και η απαιτητικά μεγάλη παραγωγή παιχνιδιών, και το ζευγάρι άρχισε να θεωρεί ο ένας τον άλλον δεδομένο. Ο Άη Βασίλης και η ΑγιοΒασίλαινα αποφάσισαν να χωρίσουν κι έτσι το διαζύγιό τους έγινε το πιο hot gossip σε όλα τα κοσμικά σαλόνια της Καισαρείας!

Επειδή το ζευγάρι, εκτός από 9 ταράνδους δεν είχε παιδιά, θα φανταζόταν κανείς πως δεν θα είχε και φασαρίες με επιμέλειες, μέριμνες, διατροφές κλπ. και πως το διαζύγιό τους θα ήταν πολιτισμένο. Μέχρι που η ΑγιοΒασίλαινα χωρίς κανένα προφανή λόγο αλλά από καθαρή πικρία,  κατηγόρησε τον Άη Βασίλη ότι ήταν αλκοολικός, βίαιος και ανώμαλος, ότι η κόκκινη μύτη του Ρούντολφ δεν ήταν από το κρύο αλλά από τις μπουνιές κι έτσι του ζήτησε να φύγει από το σπίτι και να μείνει μακριά από τους τάρανδους. Ο Άη Βασίλης, κυριολεκτικά από το πουθενά, έπρεπε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι  δεν έπινε, δεν χτυπούσε τη πρώην γυναίκα του και δεν κακοποιούσε τον Ρούντολφ. Μέχρι λοιπόν να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης ο Άγιος Βασίλης κοιμόταν στο εργαστήρι του ενώ η ΑγιοΒασίλαινα έκρυβε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα στην αποθήκη του σπιτιού.

Κι ήρθε η μέρα που το ζευγάρι εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ο Άγιος Βασίλης με έναν φιλήσυχο δικηγόρο τον Χιονάνθρωπο και η Αγιο Βασίλαινα με τον καλύτερο και πιο επιθετικό δικηγόρο της πόλης, τον Καλικάντζαρο. Ο Άη Βασίλης ζήτησε μέσω του δικηγόρου του να του δοθεί το 75% των Χριστουγεννιάτικων δώρων και το έλκηθρο, με τον δικηγόρο της Αγιο Βασίλαινας να μην προσφέρει τίποτα περισσότερο από το 25% των δώρων και ένα ζευγάρι πέδιλα του σκί. Μετά από ώρες στο δικαστήριο, το ζευγάρι έφυγε άπραγο και ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Κι έτσι κάθε φορά πήγαιναν στο δικαστήριο, και κάθε φορά έφευγαν άπραγοι με τον καλικάντζαρο και δικηγόρο της ΑγιοΒασίλαινας να ποντάρει στο γεγονός ότι εν όψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, ο Άη Βασίλης θα υποκύψει και θα δεχτεί το 25% των δώρων, προκειμένου να παραδώσει έστω και αυτά και να μην στενοχωρήσει τα παιδάκια που τον περίμεναν στη γή.

Τελικά ο Άη Βασίλης, όχι μόνο δεν υπέκυψε αλλά αγόρασε καινούρια δώρα , τα παρέδωσε κανονικά το βράδυ των Χριστουγέννων και όσα του περίσσεψαν, τα έβαλε σε off shore λογαριασμό στα νησιά Κέιμαν. Οι κακές γλώσσες αλλά και το γεγονός ότι ο Άη Βασίλης παρέδωσε τα δώρα του κανονικά, έβαλε σε υποψίες τη πρώην σύζυγο η οποία τον κατήγγειλε ότι είχε ανοίξει off shore εταιρία στο όνομα του πατέρα του Ρούντολφ κι έτσι του έκανε μήνυση για ξέπλυμα Χριστουγέννων.

Κόντευε πια Πάσχα και σε ένα από τα 500 δικαστήρια που είχαν γίνει, επιδικάστηκε στον Άη Βασίλη παύση της αποστολής των Χριστουγεννιάτικων δώρων και προσωρινή διατροφή, εκείνος όμως ισχυρίστηκε ότι δεν πληρώθηκε ποτέ στη ζωή του για να μπορεί να πληρώσει και διατροφή. Εν τω μεταξύ η Αγιο Βασίλαινα ζήτησε από τον δικηγόρο της τον Καλικάντζαρο να κάνει κατάσχεση της ζαχαρόπαστας που είχε το ζευγάρι για σπίτι και έμενε όσο ήταν παντρεμένο, αλλά μόλις το έμαθε αυτό ο Άγιος Βασίλης, πήγε και έκανε τη ζαχαρόπαστα δωρεά στον Τάο-Τάο, το δημοφιλές αρκουδάκι panda των 80’s. Χωρίς άλλη λύση, η Αγιο Βασίλαινα αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά σαν οδηγός γκρέιντερ και να βρεί νταντά για να φυλάει τον Ρούντολφ όσο εκείνη έλειπε για δουλειά.

Σήμερα, μια δεκαετία μετά, δισεκατομμύρια παιδιά περιμένουν τα δώρα τους όλα αυτά τα Χριστούγεννα. Πλέον τα πιο πλούσια και κοσμικά πρόσωπα της Καισαρείας δεν είναι ο Άη Βασιλης με τη γυναίκα του αλλά οι δικηγόροι τους που όλα αυτά τα χρόνια έχουν θησαυρίσει και αγοράζουν το ένα ζευγάρι UGG πίσω απ’ το άλλο. Η Αγιο Βασίλαινα κάνει πια δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα και εκτός από οδηγός γκρέιντερ τα πρωινά, τα απογεύματα πουλάει παγάκια σε Εσκιμώους,  Ο Άη Βασίλης για να μπορεί να πληρώνει έστω ένα μέρος της διατροφής, λέει τα κάλαντα στους τουρίστες, μαραζώνοντας με τον καημό του Ρούντολφ που, εξαιτίας των ασφαλιστικών μέτρων, δεν έχει δεί εδώ και πολλά χρόνια.  Τις τελευταίες μέρες ο δικηγόρος του ο Χιονάνθρωπος, τον συμβούλεψε να κάνει νέο δικαστήριο κι έτσι λίγο πρίν τα Χριστούγεννα του έτους 2057, ο Άη Βασίλης θα διεκδικήσει και επίσημα την επιμέλεια του Ρούντολφ. Ένα διαζύγιο που θα μπορούσε να λήξει πολιτισμένα και φιλικά, ο Άη Βασίλης και η ΑγιοΒασίλαινα το ξεχείλωσαν τόσο πολύ που το έκαναν Santa μούτρα τους!