Σαββατοκύριακο στο σπίτι: 7 λόγοι που το μπουρνούζι, είναι πιο βολικό από τη φόρμα!

1

Τη δική της κωμική εκδοχή δίνει η Amber Dusick (συγγραφέας του αστείου βιβλίου για γονείς “Parenting: Illustrated with Crappy Pictures” και blogger του «Crappypictures.com» που σας είχαμε αναφέρει εδώ) σχετικά με το γιατί το μπουρνούζι είναι πιο βολικό μέσα στο σπίτι από τη φόρμα. Μας έδωσε 7 λόγους κι ακόμη έναν για να γελάσουμε με τη καρδιά μας!

1. Εξοικονομεί χρόνο: Είναι πιο εύκολο και γρήγορο να φορέσεις ένα μπουρνούζι από το να φορέσεις πιτζάμα ή φόρμα που έχει δύο παντζάκια και μάλιστα κυνηγώντας ένα ή περισσότερα πιτσιρίκια.

 photo mpournouzi1_zpsa1c69c95.jpg

2. Ό,τι καίει, πιάνεται: Εάν το μπουρνούζι, σου κάθεται σωστά (και όταν λέω σωστά, εννοώ να είναι τεράστιο πάνω σου) τότε έχεις αρκετό ύφασμα στα μανίκια για να πιάσεις ταψιά, μπρίκια, τσαγιέρες και άλλα καυτερά.

 photo mpournouzi2_zps81a17524.jpg

3. Είναι κινητή πετσέτα: Εάν χυθεί κάτι , χαλαρά κάθεσαι πάνω του και το σκουπίζεις, οι μαμάδες είμαστε κινητές πετσέτες  έτσι κι αλλιώς.  Από φαγητά και γαριδάκια μέχρι εμετοί και μύξες, όλα σκουπίζονται πάνω σου.

4. Μοιάζει με φόρεμα: Πόσα χρόνια έχεις να βάλεις ένα φόρεμα και να βγείς; Πολλά! Η φόρμα δεν θα σε δείξει ποτέ καλοντυμένη ενώ το μπουρνούζι που μοιάζει με φόρεμα, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις ντυθεί κάπως καλύτερα, σωστά;

 photo mpournouzi3_zps395ae14a.jpg

 

5. Έχει κουκούλα: Κι αν δεν έχει, πρέπει να έχει. Η σωστή κουκούλα αυτόματα θα σε μετατρέψει σε Κοκκινοσκουφίτσα, σε βοσκό και σε οποιοδήποτε άλλο κούλ χαρακτήρα όπως μάγισσα ή κάτι άλλο τρομακτικό που θα δώσει bonus στο γονεικό σου ρόλο! Επίσης, σε ζεσταίνει όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα ή σε καμουφλάρει όταν τα μαλλιά σου είναι οικτρά! Τέλος, μία σηκωμένη κουκούλα μπορεί να είναι σημάδι για την υπόλοιπη οικογένεια, να μείνει μακριά σου!

6. Είναι και κουβέρτα: Στη πραγματικότητα, το μπουρνούζι είναι κουβέρτα με τρύπες για μανίκια. Είναι ζεστό, άνετο και μπορείς να το φοράς ενώ βλέπεις τηλεόραση. Φυσικά αυτό μπορείς να το κάνεις και με μία κουβέρτα αλλά όταν στο διάλειμμα της ταινίας σηκωθείς να πας στη κουζίνα να πιείς νερό-σαβουρώσεις πατατάκια-φτιάξεις πίτσα στα γρήγορα- η κουβέρτα θα πέσει οπότε πρέπει να την έχεις στους ώμους σου,  σαν τον τσοπάνη και μετά τα πόδια σου κρυώνουν. Οι κουβέρτες είναι χάλια, το μπουρνούζι τέλειο, τέλος!

 photo mpournouzi4_zps16913fce.jpg

7. Έχει τον ανθρωποδιώχτη: Εάν ανοίξετε τη πόρτα φορώντας μπουρνούζι, το πιο πιθανό είναι οι άνθρωποι να φύγουν σχεδόν τρέχοντας. Και μόνο από την αμφίεση σας, θα καταλάβουν ότι δεν έχετε όρεξη για κουβέντα και ότι  δεν θέλετε να σας ενοχλήσει κανείς! Αυτό επίσης αληθεύει και για τα θελήματα της τελευταίας στιγμής: Θέλει κότσια βέβαια αλλά αν πεταχτείτε για λίγο μέχρι το σούπερ μάρκετ με το μπουρνούζι, κανείς δεν πρόκειται να σας μιλήσει. Οι μισοί θα νομίζουν ότι είστε τρελή και οι άλλοι μισοί ότι είστε άρρωστη οπότε όλοι αυτοί θα μείνουν μακριά σας!

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους και για εκείνες τις μέρες που οι φόρμες δεν είναι εύκολο να φορεθούν, υπάρχει πάντα ένα μπουρνούζι!

Πηγή: http://experts.sheknows.com