Πραθήναι: Το πρώτο Αθηναϊκό προσωπικό πωλητήριο.Εδώ πουλάς και αγοράζεις!

0

Tι σημαίνει το «πραθήναι»

Το πραθήναι είναι παιδί της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, στην οποία το ρήμα πιπράσκω θα πει «πουλάω» και πιπράσκομαι θα πει «πωλούμαι». Επράθην είναι ο αόριστος της παθητικής φωνής και πραθήναι το απαρέμφατό του.
«(to) be sold» λέει η Wikipedia κι έτσι το εξηγούμε στους ξενόφωνους φίλους μας.

Μοιάζει και με άλλα απαρέμφατα, μοιάζει και με το «θεαθήναι», αλλά έχει το επιχειρηματικό πνεύμα μέσα του.
Και, φυσικά, πολύ «Αθήναι». Γιατί το πραθήναι είναι το πρώτο και το μόνο αθηναϊκό προσωπικό πωλητήριο!

Τι είναι
Είναι μια απλή, χρήσιμη και ξεκάθαρη ιδέα, η οποία γίνεται πράξη, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν  από τη θέση του πωλητή ή του αγοραστή. Είναι μια εμπειρία, που με ενθουσιασμό, πολλή δουλειά και άψογη οργάνωση θα μοιραζόμαστε κάθε Κυριακή μαζί σας.

Η ιδέα είναι απλή: Όλοι μας έχουμε ρούχα και αντικείμενα, που δεν χρειαζόμαστε πια. Όλοι νιώθουμε την ανάγκη μιας εκκαθάρισης στα συρτάρια, στις ντουλάπες, στις βιβλιοθήκες, στις αποθήκες μας. Κάποιοι έχουμε παιχνίδια, που, καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν, τα αφήνουν, για να παίξουν με καινούργια και πιο συναρπαστικά.
 photo prathinai_zps3d944788.jpg

Κάποιοι άλλοι θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή και να δώσουμε στο σπίτι και στον εαυτό μας περισσότερο χώρο.Να ανανεωθούμε. Και, όλοι, δυο φορές τον χρόνο, περνώντας από τα καλοκαιρινά στα χειμερινά και αντίστροφα, ανακαλύπτουμε αγαπημένα φορέματα, μπλούζες, παντελόνια και αξεσουάρ που δεν φοράμε πια. Εμείς στο πραθήναι αισθανθήκαμε ότι όλα αυτά τα αντικείμενα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Αξίζουν να τα χαρούν κάποιοι άλλοι Αθηναίοι, με το ίδιο γούστο και ξεχωριστό στιλ. Και σκεφτήκαμε πως, σε εποχές σαν τη σημερινή, κάθε επιπλέον έσοδο έχει για όλους μεγάλη αξία. Πουλώντας κάτι που δεν χρειαζόμαστε, ενισχύουμε τον ατομικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό μας. Έτσι κερδίζουμε διπλά. Και χώρο και χρήμα.

Την ίδια στιγμή, πολλοί από εμάς θα θέλαμε να αγοράσουμε κάτι. Το πραθήναι μάς δίνει αυτή την ευκαιρία και επιπλέον μας προσφέρει την ξεχωριστή εμπειρία να δούμε αυτό το κάτι, να το αγγίξουμε και να συζητήσουμε με τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει. Με έναν άλλο Αθηναίο, που το γούστο μας – αποδεδειγμένα! –συναντά το δικό του.

Η υλοποίηση δοκιμασμένη και δουλεμένη σε κάθε λεπτομέρεια: Εμείς στο πραθήναι παρέχουμε τον χώρο και την οργάνωση, σε κάθε Αθηναίο, που θέλει να πουλήσει προσωπικά του αντικείμενα. Και ταυτόχρονα υποδεχόμαστε όποιον θέλει να αγοράσει σε προσιτή τιμή αντικείμενα και ρούχα, από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη τους. Θέλουμε να τους βλέπουμε κάθε Κυριακή να μιλούν για το πώς και πού φορέθηκε ένα παλτό, πόσα πάρτι απογείωσε ένα cd player και γιατί παρέμειναν πάντα ολοκαίνουργιες στο κουτί τους ένα ζευγάρι εντυπωσιακές γόβες.

Το πραθήναι εμπνέεται από τα garage sale της Αμερικής, τα mercatino των ιταλικών μητροπόλεων αλλά κυρίως από τη διάθεση και την ανάγκη ανθρώπων με κοινό γούστο να βρεθούν και να συζητήσουν με αφορμή μια αγορά.

Πότε – πού – πώς
Το πραθήναι είναι το σταθερό ραντεβού που δίνουμε κάθε Κυριακή, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

Σε έναν αγαπημένο χώρο της Αθήνας, που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία, το θερινό σινεμά ΖΕΦΥΡΟΣ στην οδό Τρώων 36, στα Α. Πετράλωνα, μια περιοχή, που παραμένει γνήσια όμορφη, ενώ γίνεται ολοένα πιο ζωντανή.

Στους «πωλητές», με την κράτηση του σημείου πώλησης που τους αναλογεί, εξασφαλίζουμε όλα τα απαραίτητα, για να γίνει η εμπειρία τους ευχάριστη αλλά και αποδοτική. Και παράλληλα υποδεχόμαστε τους «επισκέπτες – αγοραστές», οι οποίοι είναι ελεύθεροι να περιηγηθούν, να συζητήσουν, να ανακαλύψουν, να αγοράσουν, να ενθουσιαστούν!

Εμείς στο πραθήναι φροντίζουμε το χώρο, την οργάνωση, την ασφάλεια, την καθαριότητα, βάζουμε τη μουσική και, βέβαια, αν μας το ζητήσετε, λέμε πρόθυμα και τη γνώμη μας, όπως κάνουν οι φίλοι, όταν βγαίνουν μαζί για ψώνια.

Τελικά στο πραθήναι ανακαλύπτεις, μοιράζεσαι, κερδίζεις, ανανεώνεσαι και περνάς καλά!

Γίνε κομμάτι του πραθήναι! Ανακάλυψε και μοιράσου τις νέες Κυριακές σου.

Από τις 16 Μαρτίου και κάθε Κυριακή
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 17:00

Πραθήναι
Αθηναϊκό προσωπικό πωλητήριο
Τρώων 36, Πετράλωνα

Οι άνθρωποι του πραθήναι είναι οι:
Γιώργος Δρακόπουλος, Γιώργος Ελευθεριάδης, Γιώργος Μο, Νότα Δράκου

Για να μάθεις περισσότερα για το πραθήναι ή να κλείσεις θέση, τηλεφώνησέ μας:
694 5151499 ή 694 5151497
Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 16:00

Like facebook page, εδώ.