Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μακιαβέλι του έρωτα» από τις εκδόσεις Λιβάνη

0

Τη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ., οι εκδόσεις «Λιβάνη» και τα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου», σας προσκαλούν να γνωρίσετε τη συγγραφέα Κατερίνα Γιατζόγλου και το βιβλίο της «Ο Μακιαβέλι του έρωτα«.


Περίληψη του βιβλίου

Η Άννα ήταν εκκεντρική σε όλα και απέφευγε οτιδήποτε συνηθισµένο. Δουλειές, ιδέες, ανθρώπους, συµπεριφορές. Ήταν τολµηρή και τη γοήτευε το δύσκολο και το ρίσκο. Το παρελθόν της στο στίβο ως πρωταθλήτριας την είχε µάθει να είναι ανταγωνιστική πολύ, να έχει πειθαρχία, να επιµένει και να συγκεντρώνεται στο στόχο. Είχε κάνει ένα γάµο στο εξωτερικό µόλις στα δεκαεννιά της, αλλά χώρισε µετά από πέντε χρόνια και έφυγε από τη Γαλλία µόνο µε τις αποσκευές της και δύο µωρά.

Τα µεγάλωσε µόνη της, χωρίς καµιά βοήθεια, δουλεύοντας µε εξοντωτικούς ρυθµούς για χρόνια. Η καριέρα της είχε µόνο επιτυχίες και τα οικονοµικά της, της επέτρεψαν να σπουδάσει τα παιδιά της στα καλύτερα πανεπιστήµια του εξωτερικού. Δεν ξαναπαντρεύτηκε, αλλά διατηρούσε σχέσεις που έληγαν ξαφνικά και τελεσίδικα. Καµιά σχέση της δεν ξεπέρασε το όριο των τριών ετών. Όλες όταν πλησίαζε η τριετία σταµατούσαν. Ο τελευταίος έρωτας ήταν πολύ σηµαντικός στη ζωή της, κεραυνοβόλος και ακραίος. Ήταν τρελά ερωτευµένη και δεν το έκρυβε, αλλά ο τρίτος χρόνος τελείωνε…
Με τον Δηµήτρη µιλούσαν συχνά στο τηλέφωνο, σε φιλικό πια µόνο επίπεδο. Ήταν απογοητευµένος πολύ, γιατί παρ’ όλο το πλούσιο βιογραφικό του δεν τον προσελάµβανε καµιά εταιρεία. Αντάλλασσαν απόψεις και του έδινε χρήσιµες πληροφορίες για πρόσωπα και πράγµατα που εκείνος αγνοούσε.
– Καλά, πού ζούσες τόσα χρόνια; Σε γυάλα;
Είχαν γίνει φίλοι κι έβγαιναν έξω για φαγητό. Ένα βράδυ την κάλεσε την τελευταία στιγµή. Περίεργο, γιατί ο Δηµήτρης ήταν πάντα του αυστηρού προγράµµατος.