Μονογονεϊκός Καζαμίας 2014

0

Συγγνώμη αγαπητέ μονογονέα αλλά αν δεν έχεις Καζαμία εσύ, ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει το «δεν ξέρω τι μου ξημερώνει», ποιος θα έχει; Πάμε λοιπόν να δούμε τι σε περιμένει και τι δεν σε περιμένει το 2014.

Ιανουάριος
Το κράτος αποφασίζει να σου κόψει το μηνιαίο επίδομα των 44 ευρώ και να σου δίνει 4. Φυσικά μην κάνεις χαρούλες, για να πάρεις αυτά τα 4 θα πρέπει να δηλώνεις ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 1 ευρώ, να μην έχεις ούτε μονόροδο ή παράγκα στο όνομά σου, να έχεις την αποκλειστική επιμέλεια, γονική μέριμνα, φροντίδα, περιποίηση, χτένισμα, μανικιούρ-πεντικιούρ των παιδιών σου και να έχεις γίνει μονογονέας, νύχτα με έκλειψη σελήνης και Κρόνο στον Κριό που σε κουτούλησε. Λεφτά υπάρχουν!

Φεβρουάριος
Οι γονείς του νέου σου συντρόφου, μαθαίνουν ότι είσαι μονογονέας και στο άκουσμα της λέξης, τρέμουν συθέμελα οι κολώνες της έπαυλης των μελλοντικών πεθερικών σου. Εκφράσεις όπως «αυτή θα πάρεις που΄χει παιδιά;» «ποιος ξέρει με πόσους τα έχει κάνει;» ή «μα δεν θες να κάνεις δικά σου παιδιά» ή «ωχ η καρδιά μου θα με πεθάνεις τη δόλια μάνα πήγες και έμπλεξες με τη χωρισμένη» ηχούν σαν κοπλιμέντα στα αυτιά σου.

Μάρτιος
Κι ενώ ο σύντροφός σου είναι και πολύ προοδευτικός και επαναστάτης, αυτός κι ο Πρέκας ένα, ένα ωραίο πρωί αποφασίζει να βγάλει τη μαρμελάδα απ’ τα αυτιά και ξαφνικά «μαθαίνει» κι αυτός ότι είσαι μονογονέας, οπότε από δω πάν κι οι άλλοι. Πάνω στην απελπισία σου, αποφασίζεις να κάνεις απόπειρα αυτοκτονίας περιμένοντας στην ουρά της Εθνικής τράπεζας όταν ο μήνας έχει 23.

Απρίλιος
Τελικά η απόπειρα αποτυγχάνει γιατί η αναμονή ήταν μόνο 3 ώρες. Λίγο καιρό αργότερα, η τύχη σου χαμογελάει ξανά και γνωρίζεις έναν χήρο κούκλο. Το θέμα είναι ότι έχει κι αυτός άλλα δύο παιδιά οπότε ζείτε τον έρωτά σας στριμωγμένοι 6 άτομα και δυο σκυλιά, σε ένα δυάρι στο Παγκράτι.

Μάιος
Η καινούρια σου σχέση πάει σούπερ και συζητάτε για γάμο. Μόλις το μαθαίνει ο πρώην σύζυγος, προσφέρεται να γίνει μέχρι και κουμπάρος μήπως γλιτώσει τη διατροφή (που δεν δίνει). Απειλείς ότι αν το συνεχίσει θα του κάνεις κατάσχεση στο σπίτι για τις διατροφές που χρωστάει κι αυτός πάει και το γράφει στην αδερφή του. Η αδερφή του ερωτεύεται έναν διαζευγμένο μπαμπά με τρία παιδιά, παίρνει το σπίτι και φεύγει κάνοντας πραγματικότητα την κατάρα σου «Από μονογονέα να το βρείς!».

Ιούνιος
Δεν έχεις πάρει ακόμη το οικογενειακό επίδομα για το οποίο έκανες αίτηση τον Γενάρη και βρίζεις θεούς και δαίμονες. Εν τω μεταξύ, όλα τα site και οι εφημερίδες ουρλιάζουν ότι ο ΟΓΑ θα καταβάλλει το επίδομα μέσα στις επόμενες ημέρες αλλά αυτές δεν έρχονται ποτέ. Αν είσαι και μονομπαμπάς, με την αξίνα σου θα πας!

Ιούλιος
Ο ΟΑΕΔ βγάζει καινούρια κοινωφελή προγράμματα σύμφωνα με τα οποία, για να πιάσεις δουλειά, πρέπει να έχεις τρία πτυχία, ένα ντοκτορά, να είσαι μέχρι 25 ετών και να έχεις 20 χρόνια προϋπηρεσία. Κάνεις από τώρα αίτηση για το 3 ετών παιδί σου.

Αύγουστος
Δεν υπάρχει σάλιο και μένετε και οι 6 με τα δυο σκυλιά στην Αθήνα. Η ΔΕΗ βγάζει καινούριο κοινωνικό τιμολόγιο με μειωμένες τιμές, αρκεί να ανάβετε το αιρ κοντίσιον όταν λείπετε. Προκηρύσσονται θέσεις σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και για άλλη μια χρονιά βρίζετε αυτόν που αποφάσισε να επιδοτήσει την Ελλάδα.

Σεπτέμβριος
Τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ βγαίνουν στις 31 Αυγούστου, δηλαδή μια μέρα πρίν ανοίξουν οι σταθμοί, και τοποθετούν τα παιδιά σας, στον βρεφονηπιακό σταθμό «Χαρούμενα πιτόγυρα» στο Νευροκόπι. Λόγω έλλειψης τρόλεϊ που να καλύπτει το δρομολόγιο Παγκράτι-Νευροκόπι, αναγκάζεστε να μετακομίσετε οικογενειακώς!

Οκτώβριος
 Όλα πάνε καλά στο νέο σας σπίτι, μέχρι που κάνετε αίτηση για το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ για το 2015.Ο ΟΑΕΔ φυσικά και δεν έχει ενημερωθεί για την αλλαγή διεύθυνσης , παρ’ όλο που πρίν φύγετε μόνο στα κανάλια δεν βγήκατε να το ανακοινώσετε, κι έτσι ο ένας σας στέλνει μπαλάκι στον άλλον. Φεύγετε για να μην φάτε το χαρτόσημο σε φάρμακα!

Νοέμβριος
Προκηρύσσεται το επίδομα κατοίκων ορεινών περιοχών και σπεύδετε χαρούμενοι να κάνετε αίτηση. Φυσικά με το που φτάνετε στο γκισέ με ένα καρότσι δικαιολογητικά, σας στέλνουν στο σπίτι σας, γιατί μπορεί να μένετε στο Νευροκόπι, τέρμα Θεού, αλλά όταν λένε «ορεινές περιοχές» εννοούν να μένετε στους πρόποδες του Καιμακτσαλάν, σαν τον παππού της Χάιντι. Φεύγετε βουνίσιοι μα άπραγοι.

Δεκέμβριος
Ήρθαν πάλι τα Χριστούγεννα κι άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της. Ο πρώην σύζυγος χρωστάει έναν ακόμη χρόνο διατροφές, εσείς συνεχίζετε να κάνετε 540 αιτήσεις για επιδόματα που δικαιούστε χωρίς να λαμβάνετε ποτέ, τα κανάλια συνεχίζουν να ουρλιάζουν για τις φοβερές και τρομερές κοινωνικές παροχές που σας οδηγούν άδικα στο γκισέ της εφορίας, του δημοσίου και της τρέλλας κι έτσι περνάει η ζωή στο στρουμφοχωριό. Άντε βρε και του χρόνου σπίτια τους (αμήν)!