Καπετάνιοι και Πειρατές στο «The Mall Athens»: Δύο εκθέσεις, με ένα εισιτήριο!

0

Με δύο παράλληλες διαδραστικές εκθέσεις εγκαινιάζει τη φετινή σεζόν ο 4ος όροφος του «The Mall Athens», σε συνεργασία με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς  και ψυχαγωγικούς φορείς διεθνούς κύρους.

Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και για 3 μήνες, στον 1.000 τ.μ. εκθεσιακό χώρο, οι «Καπετάνιοι» και οι «Πειρατές», δύο από τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις παγκοσμίως, ξεδιπλώνουν τα μυστικά της θάλασσας και με την βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνολογιών δίνουν ενεργό και δημιουργικό ρόλο σε μικρούς και μεγάλους!
 photo KapetanioiMALL_zps9c1105c3.jpg

Από την εκμάθηση των κανόνων ναυσιπλοΐας και την πλοήγηση ενός παγοθραυστικού, μέχρι τον μαγικό κόσμο του animation, οι δύο εκθέσεις συνδυάζουν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα.

Οι δύο εκθέσεις παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο με κοινό εισιτήριο!

Η πρώτη έκθεση, «Καπετάνιοι» είναι μια παραγωγή του κορυφαίου Κέντρου Επιστημών της Φινλανδίας, «Heureka Science Center» και παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι 22 διαδραστικοί σταθμοί αξιοποιούν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και προκαλούν τον επισκέπτη να αποκτήσει εμπειρίες και γνώσεις γύρω από τη ναυπηγική, τη μηχανική, την πλοήγηση, τη λειτουργία των εμπορικών λιμανιών, την υποθαλάσσια αρχαιολογία, την ιστιοπλοΐα και πολλά άλλα. Σημείο αναφοράς, η πισίνα μήκους 10 μέτρων με τα τηλεκατευθυνόμενα πλοία όπου ο επισκέπτης μπορεί να κυβερνήσει και να οδηγήσει στο λιμάνι ένα πλοίο, αφού πρώτα μάθει να ακολουθεί τους κανόνες της ναυσιπλοΐας.

Στην συνέχεια ξεπροβάλουν οι «Πειρατές» από την blockbuster ταινία «The Pirates! Band of Misfits». Η έκθεση αυτή, που εγκαινιάστηκε πριν λίγους μήνες στο Birmingham και το Liverpool, παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στο ελληνικό κοινό τα εντυπωσιακά σκηνικά και τις μαριονέτες της δημοφιλούς ταινίας ενθαρρύνοντας το να γίνει μέρος του πληρώματος των πειρατών μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως ή μεταμφίεση σε πειρατή και η ενεργός συμμετοχή στην ταινία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blue-screen. Και δεν είναι μόνο αυτά…

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει τον κόσμο των πειρατών μέσα απο τα σκηνικά της προτεινόμενης για Όσκαρ ταινίας, που δημιούργησαν η «Sony Pictures» και η «Aardman Animations» (Chicken Run, Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit), με το πειρατικό καράβι να κλέβει την παράσταση ανάμεσα στα υπόλοιπα αυθεντικά εκθέματα. Τέλος, ο επισκέπτης μπαίνει στον μαγικό κόσμο του animation μαθαίνοντας βήμα-βήμα πως σχεδιάζονται και «ζωντανεύουν» οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

Τιμή εισιτηρίου: €7 γενική είσοδος, €5 σχολεία

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00

Σάββατο και Κυριακή 10:00-21:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 6197933

Τηλέφωνο επικοινωνίας για σχολεία: 6973 203245