Φολέγανδρος: Ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο χωρίς… ρεύμα!

0

Το είδαμε στο doreandiakopes.com που μας πηγαίνει στα καλύτερα μέρη με τις καλύτερες τιμές και μας προτείνει πάντοτε πρωτότυπα καταλύματα.

Το ξενοδοχείο «Γάλυφος» στη Φολέγανδρο είναι ένα από αυτά, και η απουσία ρεύματος, μας κίνησε ιδιαίτερα τη περιέργεια!

Ξενοδοχείο eco tourism, αυθεντικό, γραφικό, ρομαντικό και για όσους αντέχουν την ησυχία και…όπως παλιά, χωρίς ρεύμα, στην Φολέγανδρο! Διακοπές με απλότητα και σεβασμό στο περιβάλλον, μακριά από την ήπια κίνηση της Φολεγάνδρου και σε τιμές προσιτές.

Διακοπές μακριά από τον πολιτισμό και το τυποποιημένο hoteling, μία τάση που γίνεται παγκόσμιο φαινόμενο και θέλει τα καταλύματα να “δένονται” με τον δικό τους τρόπο με τα στοιχεία της φύσης της κάθε περιοχής.

Δείτε σχετικά: Για οικονομικά καταλύματα μπες στο doreandiakopes.com ή πάτησε Like στη σελίδα του, στο Facebook https://www.facebook.com/pages/Doreandiakopes

Ένα ξενοδοχείο διαφορετικό, προκαλεί το ενδιαφέρον φωλιασμένο ανάμεσα στις δύο πιο κεντρικές παραλίες της Φολεγανδρου, την Αγκάλη και τον Άγιο Νικόλαο στον μικρό γραφικό όρμο την Γάλυφο. Στα έξι αυτά δωμάτια στην μικρή παραλία πας με βάρκα ή με τα πόδια που είναι 5 λεπτά περπάτημα δεξιά από την Αγκάλη (κανένα πρόβλημα μην το φοβηθείτε το κάναμε άνετα).

Ηλεκτρικό δεν υπάρχει σε κανένα από τα δωμάτια. Ο κύριος φωτισμός τους, γίνεται με λάμπες παραφίνης και κεριά. Διακοπές όπως παλιά με λάμπες κεράκια και λουξ υγραερίου και τα κινητά ξεχάστε τα. Σήμα έχουν αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης.

Οι ιδιοκτήτριες πρόθυμες να σας εξυπηρετήσουν με το χαμόγελο στα χείλη και την αγκαλιά γεμάτη καλούδια. Ακόμα έχω την γεύση από τα κεράσματα με τα παραδοσιακά εδέσματα του νησιού. Καρπουζένια (πίτα από καρπούζι με αλεύρι, σουσάμι και μέλι) και καλασούνες (πιτάκια με τυρί σουρωτό και κρεμμύδι) από τα χεράκια της Λυδίας.
Τα δωμάτια που απέχουν μόλις 10 βήματα από την παραλία διαθέτουν δικό τους μπάνιο, βεράντα, κοινή κουζίνα και ψυγείο που λειτουργεί με υγραέριο.

 

Κι ενώ στο εξωτερικό τα καταλύματα του είδους έχουν τιμές που καίνε στην κυριολεξία, στην χώρα μας συμβαίνει το αντίθετο.
Οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές.
Δίκλινο / Ιούνιο και Σεπτέμβριο με 25€  και Ιούλιο και Αύγουστο με 35€. Το τρίκλινο χρεώνεται 40€ και 45€ το τετράκλινο.
Ανοικτά από αρχές Μαΐου έως αρχές Οκτωβρίου.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με την Λυδία στο 6976131295.
*Δεκτά και κατοικίδια με καλή ανατροφή κατόπιν συνεννόησης.

 

Η Φολέγανδρος συνδέεται την καλοκαιρινή περίοδο με τον Πειραιά με ταχύπλοα πλοία, καθημερινά. Το ταξίδι διαρκεί 3,5-4 ώρες.
Με συμβατικά πλοία το ταξίδι διαρκεί 7 ώρες περίπου, ανάλογα με το δρομολόγιο.

Πληροφορίες για δρομολόγια:
Zante Ferries, τηλ: 210 4100211 – 210 4100212
Sea Jet, τηλ: 210 4190233, 210 4101480

 

Εσύ θα τολμούσες να μείνεις σε ένα μέρος δίχως ρεύμα; Αν έχεις να μας συστήσεις μέρη και ξενοδοχεία, περιμένουμε τις προτάσεις σου με χαρά είτε με σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο ή με email στο info@singleparent.gr