Καθαρά Δευτέρα 2014: Δήμοι που προσφέρουν δωρεάν φαγητό

0

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Καθαρά Δευτέρα, σχεδόν όλοι οι δήμοι, διανέμουν δωρεάν Σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Παρακάτω θα δείτε μερικούς από όσους προσφέρουν δωρεάν φαγητό γιατί το να μην έχει κάποιος χρήματα, ειδικά στις μέρες μας, είναι δυστυχώς ο κανόνας και σίγουρα δεν είναι ντροπή!

Δήμος Πάτρας
Κρασί, σαρακοστιανοί μεζέδες, λαγάνες, τραγούδι και χορός, συνθέτουν για μια ακόμα «Καθαρή Δεύτερα», το σκηνικό των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στην πλαζ.  Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν στις 4.00 το απόγευμα. Παράλληλα θα μοιραστούν 3000 σαρακοστιανά «εδέσματα», ( Ταραμάς, Ελιές, Λαγάνα, άφθονο κρασί, μπύρες και Τεντούρα). Ο Πολιτιστικός Οργανισμός εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, την Πατραϊκή Οινοποιία, την επιχείρηση παραγωγής οίνου «Φουσέκης» την Τεντούρα «Κάστρο» για την δωρεάν προσφορά κρασιού, μπύρας και Τεντούρας.

Δήμος Θεσσαλονίκης
Ωραιόκαστρο

Με δωρεάν εδέσματα και τραγούδι θα γιορτάσει φέτος τα Κούλουμα ο Δήμος Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση… θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου.

Νηστίσιμα Εδέσματα στην Τούμπα
Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και νηστίσιμα εδέσματα διοργανώνει εκδήλωση την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου 2014, η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους) με ώρα έναρξης 10:00. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφαλίων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κούλουμα στο Άλσος της Νέας Ελβετίας
Εορταστική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με παραδοσιακή μουσική διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, στις 10:00, θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα στους παρευρισκομένους.

Κούλουμα 2014 στην Τριανδρία
Με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση με τίτλο «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014» την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου 2014 η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (Γενναδίου), με ώρα έναρξης 11:00, περιλαμβάνει μουσική και χορό καθώς και διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους (φασολάδα, χαλβά, λαγάνα, ελιές, ταραμά και κρασί). Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου (Τρικούπη- Αγ. Σπυρίδωνος).

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου
Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού (Οδός Α. Παπανδρέου 16Α) στις 11.00 π.μ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας και φασολάδας.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.45 π.μ στο Β΄ ΚΑΠΗ στο πάρκο Αγαμέμνονος στην περιοχή Ελπίδας., όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους την παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη) στις 12.15 μ.μ. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, που θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν τα μέλη του 9ου Συστήματος Προσκόπων και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Στους χώρους όλων των εκδηλώσεων – πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων – θα διανέμεται δωρεάν άφθονο κρασί.

Επίσης, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια θα ανάψουν το κέφι στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.  Η γιορτή θα απλωθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με μουσική και εδέσματα.  Λαγάνα, φασολάδα και ελιές θα μοιραστούν στην πλατεία Ελευθερίας, στο ΔΑΚ Πολίχνης και στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στην Ευκαρπία. Ώρα Έναρξης: 11.00

Αττική
Δήμος Περιστερίου
Την Καθαρά Δευτέρα, στις 3 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00, ο Δήμος Περιστερίου θα γιορτάσει τα καθιερωμένακούλουμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αγ. Βασιλείου). Οι δημότες θα απολαύσουν σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί, που θα προσφέρονται δωρεάν και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ένα παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Ζερβάκη και Λευτέρη Κωνσταντίνου, που επιφυλάσσει κέφι και πολύ χορό! Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δήμος Καισαριανής
Mε μουσική, χορό, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος μας, τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα 3/3  από τις 11 π.μ. στον Πολυχώρο «Πάρκο Αη Γιάννη» (Ξύλινα).

Δήμος Ζωγράφου
Μουσική και δωρεάν σαρακοστιανοί μεζέδες στο Πα΄ρκο Γουδή στις 11.00

Δήμος Γαλατσίου
Ο Δήμος Γαλατσίου και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός σας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τα πατροπαράδοτα «Κούλουμα 2014» στον καταπράσινο χώρο του Άλσους Βείκου- “Βασίλης Παπαδιονυσίου”, το πρωινό της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου στις 11 π.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια, πολιτιστικά δρώμενα, άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί σε ένα ξεχωριστό γλέντι.

Δήμος Λέσβου
Δωρεάν διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια. Στην Άντισσα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρπανδρος θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και μουσική, αλλά και καρναβαλική παράσταση. Παράλληλα θα διανεμηθούν νηστίσιμα εδέσματα δωρεάν. Στη Μήθυμνα από τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση των αρμάτων και θα ακολουθήσει δωρεάν διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων στην Πλατεία Λευκονοίκου. Στον Παλαιόκηπο, στις 14:30, θα ξεκινήσει το πέταγμα του χαρταετού, ενώ τα παιδιά περιμένουν στο γήπεδο παιχνίδια και κουκλοθέατρο, καθώς και δωρεάν διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων σε όλους. Στην Παναγιούδα, από τις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η μουσική και ο χορός και θα ακολουθήσει διαγωνισμός χαρταετού. Τέλος, θα γίνει δωρεάν διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων.

Δήμος Ναυπακτίας
Την Καθαρά Δευτέρα, στο Δήμο Ναυπακτίας, γιορτάζουν τα «Κούλουμα» στο Λιμάνι με πέταγμα χαρταετού, παραδοσιακούς χορούς, το Γαϊτανάκι ενώ προσφέρονται δωρεάν σαρακοστιανά και λαγάνες στο κόσμο.

Δήμος Χανίων
Κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα, στις 3 Μαρτίου και ώρα 11.30 το πρωί, στο άλσος των Αγίων Αποστόλων απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια  συνέντευξης τύπου, που δόθηκε με αφορμή την εκδήλωση, τονίζοντας ότι ο Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει  να εορταστούν τα κούλουμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με πολύ κέφι . Εκτός από μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλους και δρώμενα με ξυλοπόδαρους, σχοινοβάτες, ζογκλέρ και  ακροβάτες ειδικά  για τους  μικρούς δημότες, θα προσφερθούν και παραδοσιακά κεράσματα!

Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή!