Blogger και μονογονείς: Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

0

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για εκείνους τους μονογονείς που γράφουν μέσα από τη ψυχή τους και τη ζωή τους, μιλώντας έτσι στη καρδιά όλων των ανθρώπων και ειδικά εκείνων που βρίσκονται στη θέση τους. Μαμάδες χωρισμένες, μαμάδες που ο σύζυγος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή αφήνοντάς τες με ένα μωρό παιδί και μπαμπάδες με επιμέλεια, μας ανοίγουν τη πόρτα και μπαίνουμε στα blogόσπιτά τους, για καφέ και κουβέντα. Πάμε να τους γνωρίσουμε;

Inventive Mommy
Ήταν Αύγουστος του 2012 όταν χτύπησε το τηλέφωνό της και της είπαν ότι ο άντρας της «έφυγε» σε τροχαίο. Η Αντιγόνη που ξαφνικά από διγονεική έγινε μονογονεϊκή οικογένεια, μένοντας πίσω μόνη της με ένα μωρό παιδί, σήμερα είναι καλά ή τουλάχιστον καλύτερα. Αγαπώ το χιούμορ της που σαν χήρα δεν θα μπορούσε παρά να είναι black και όχι μόνο. Ένα από τα κείμενά της που λατρεύω είναι το «Ιστορίες θανατικής τρέλλας» στο οποίο γράφει:

«Πόσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου να βγάλω; » με ρωτάει ο εργολάβος κηδειών κοινώς ο νεκροθάφτης και με το δικό μου το αφελέστατο μυαλό αναρωτιόμουν τι σόι ερώτηση είναι αυτή. Δεν μου φτάνουν όλα τα υπόλοιπα ασχολούμαστε και με κωλόχαρτα. Πόσες δηλαδή να χρειάζομαι 3 – 4 δεν θα φτάσουν; Όχι δεν φτάνουν πιστέψτε με.Ευτυχώς η δικηγόρος μου, μου είπε να βγάλω 7 – 8 που πάλι δεν φτάνουν. Μέχρι τώρα χρειάστηκα 11 ληξιαρχικές πράξεις θανάτου , σαν τα μαρουλόφυλλα τις μοιράζω…».
Θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook, εδώ.

My little prince Nicolas
Τη γνωρίσαμε παντρεμένη και τη διαβάζουμε μέχρι και σήμερα, διαζευγμένη με ένα μικρό αγοράκι, τον Νικόλα. Την αγαπώ για τη τρέλλα της και το χιούμορ της που το βγάζει συγκρατημένα στο blog της, μέχρι να μιλήσεις μαζί της και να πέσεις κάτω. Γράφει όμως και πολύ συγκινητικά, ένα από τα κείμενά της που με άγγιξε ήταν και «Το χρονικό ενός διαζυγίου«. Διαβάζω εγώ για εσάς:

«Μονολογώ. Λέω δυνατά πόσο πολύ έχω αποτύχει σε όλα. Είμαι άνεργη, με ένα δρομολογημένο, υπογεγραμμένο διαζύγιο, σε ένα σπίτι που με πνίγει και με ένα παιδί, τον Νικόλα φυσικά. Τι είμαι ρωτάω; Είσαι η μαμάκα μου, μου απαντάει ο Νικόλας χαμογελώντας και με αγκαλιάζει. Αυτό είναι…. Δεν μπορείς να πενθήσεις την κατάσταση, γιατί πρέπει να βρεις την δύναμη και το κουράγιο να γελάσεις και να παίξεις με το μωρό. Δεν μπορείς να τα κλείσεις όλα, τηλέφωνα, κινητά, ακίνητα, παντζούρια…. γιατί ένα παιδί θέλει να γελάσει, να τραγουδήσει, να παίξει, να χορέψει. Και όλα αυτά να τα κάνει μαζί σου. Έλα μου λέει, έλα να χορέψουμε. Έλα να με πιάσεις…Δεν μπορείς να μείνεις μόνη σου. Δεν μπορείς να μην έχεις διάθεση. Απαγορεύεται. Είσαι η μαμάκα. Είσαι σούπερ ήρωας. Είσαι δυνατή. Ή τουλάχιστον δείχνεις δυνατή». Έχει και ομάδα στο facebook, εδώ.

Χάπι Dad-ness
Εντάξει τί να πω τώρα; Δεν μου φτάνουν δύο site για να μιλήσω γι’ αυτό τον μπαμπά που ανήκει στη μειοψηφία αυτής της χώρας, διότι ποιός Έλληνας μπαμπάς έχει την επιμέλεια του παιδιού του σήμερα; Ο Χάπι Dad-ness δεν έχει blog αλλά έχει σελίδα στο facebook και είναι η χαρά της ζωής. Ο άνθρωπος που αν τον πάρεις και είσαι χάλια στα πατώματα, σε ένα λεπτό σε έχει μεταμορφώσει σε Ζωζώ Σαπουντζάκη. Είπε επίσης να πούμε ότι θα κάνει και εκπομπή στο ιντερνετικό ραδιόφωνο αλλά να σας πω τώρα την αλήθεια, είμαι περίεργη να δω τί μουσική θα βάζει (έτσι και αρχίσεις τα έντεχνα πχιοτικά και κόψουμε τις φλέβες μας, θα αλλάξω σταθμό στο λέω!). Επίσης γράφει φοβερά (αυτό δεν μου είπε εκείνος να το πω, το λέω μόνη μου) και λατρεύω να τον διαβάζω. Μπαίνοντας στη σελίδα του στο facebook, θα δείτε τη φράση «Ο γιος μου και το παιδί που κρύβω μέσα μου, μάχονται για την επιμέλειά μου…». Από όσα έχει γράψει στη σελίδα του, ξεχωρίζω το ξεκαρδιστικό κείμενο που περιγράφει μια μέρα με τον γιό του στο σούπερ μάρκετ:

«Φτάνεις στο ταμείο. Και απαγορεύεται το καρότσι – αυτοκινητάκι να περάσει από το ταμείο. Πρέπει να ξεφορτώσεις πράγματα και παιδί εκεί μπροστά. Αλλά το παιδί βαριέται να περιμένει στο ταμείο, και δεν θέλει, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΕΜΕ να βάλεις τα πράγματα σε σακούλες, γιατί το Kinder το θέλει τώρα, το γάλα το θέλει ΤΩΡΑ, θέλει κι αυτό να φτιάχνει σακούλες και σκίζει τις δικές σου, βγάζεις λεφτά να πληρώσεις και τα παίρνει αυτό και σου κάνει παράπονα «γιατί μόνο στην κυρία δίνεις λεφτό;»… Και όσο βάζεις πράγματα στις σακούλες, πηγαίνει στα διπλανά ταμεία και δείχνει τι πήραμε. Έρχεται στις σακούλες που ήδη ετοίμασες, και παίρνει ένα ένα τα πράγματα και τα δείχνει δίπλα… «κοίτα!!, πήραμε kinder, πήραμε οδοντ…οδκρεμα.., πήραμε γάλα, ΓΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ, κοίτα… πήραμε.. ΟΥΠΣ!! Παιδί μου άσε τα καουτσούκ μπαλονάκια του μπαμπά… τα πήραμε για τις απόκριες να τα φουσκώσουμε…».. Μα κι αυτοί, πάνε και βάζουν 12 προφυλακτικά σε ένα κουτάκι που λήγει σε 5 χρόνια! Ποιος είμαι κύριε, ο Γκουσγκούνης; Πού να τα ξοδέψω τα 12 προφυλακτικά σε 5 χρόνια… Έτσι μένουν και λήγουν, και τα κάνουμε μπαλονάκια τις Απόκριες… Κι εκεί που η διπλανή κυρία είχε ενθουσιαστεί με τον μικρό, βλέπει τον «ανήθικο» μπαμπά και λακίζει… »

Sailing hearts and lemons and a strawberry
Είναι η Ίνα και ελπίζουμε να είναι καλά, γιατί δεν γράφει πια. Το τελευταίο της κείμενο κοσμεί το blog της από τον Οκτώβριο του 2013 αλλά όλες της οι αναρτήσεις είναι μοναδικές. Διαζευγμένη μαμά μιας τρίχρονης κόρης, μας συγκίνησε ιδιαίτερα με το άρθρο της «Παιδιά παντρεμένων γονιών» όπου και γράφει:

«Έχω θυμώσει γιατί δεν βρίσκω ένα βιβλίο της προκοπής στα ελληνικά που να μιλάει για το διαζύγιο σαν να μιλάει για κανονικούς ανθρώπους, που ξέρεις (ναι ναι breaking news) και πριν το διαζύγιο δεν ήταν απαραίτητα οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, ούτε οι πιο κατάλληλοι γονείς. Έχω θυμώσει γιατί η οικογένεια – βιτάμ απλώς δεν υπάρχει. Έχω θυμώσει γιατί είναι υπέροχο να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια αλλά (ναι θα σε σοκάρω πάλι το ξέρω) οικογένεια δεν είναι μόνο το σχήμα «μαμά – μπαμπάς – παιδί», οικογένεια είναι εκεί που νιώθεις ασφαλής και που σε αγαπούν. Αλήθεια πόσοι άνθρωποι σας ρώτησαν «γιατί» όταν είπατε ότι παντρεύεστε; Είναι απίστευτο με πόση ευκολία οι άνθρωποι ρωτάνε «γιατί» όταν λες ότι έχεις χωρίσει».

Έχει άδικο; Δεν έχει…

Αν είστε κι εσείς blogger μονογονείς ή διαβάζετε κάποιον που είναι, ενημερώστε μας!
Αφήστε το σχόλιό σας κάτω από αυτό το κείμενο ή βρείτε μας , στη σελίδα μας στο facebook κι ελάτε να γνωριστούμε!