Αν ξεχνάς να φροντίσεις τον εαυτό σου, κάνε αυτό το πείραμα!

0

Εάν οι άλλοι εξαρτώνται από κάτι, πρέπει αυτό το κάτι να το φροντίσεις. Κι αυτό το κάτι, είσαι εσύ!

Όταν γίνεσαι γονιός είναι λογικό να ασχολείσαι φροντίζοντας όλη μέρα τους άλλους, άρα είναι εύκολο να ξεχάσεις να φροντίσεις εσένα!

Δεν κοιμάσαι καλά

 photo crappy1_zps559a8144.jpg
Έπρεπε να είμαι ήδη στο κρεβάτι…άλλα 5 λεπτά…θα κάνω

Δεν τρώς καλά

 photo crappy2_zps23e6840b.jpg
Ο καφές θεωρείται πρωϊνό αν βάλω ζάχαρη μέσα, σωστά;

Και φυσικά παραβλέπεις κάτι που λέγεται ντούς μαζί με άλλα ωραία πράγματα, όπως το να ντύνεσαι κάθε μέρα και να μην είσαι με τις πυτζάμες.

 photo crappy3_zps8a48af77.jpg
Ωχ ακόμα καθαρό είναι…

Για να μην αναφερθώ στο ότι δεν πίνεις αρκετό νερό, δεν ασκείσαι και δεν έχεις ούτε μισό λεπτό ηρεμίας για τον εαυτό σου.

Τα ξέω όλα αυτά γιατί τα κάνω κι εγώ και μετά αναρωτιέμαι γιατί είμαι συνέχεια πτώμα. Γιατί τα νεύρα μου ταβανώνονται, γιατί φαίνομαι μεγαλύτερη απ’ ότι είμαι και γιατί δεν έχω καθόλου ενέργεια.

Οι δικαιολογίες πολλές.

 photo crappy4_zpsa881a347.jpg
Μα δεν έχω χρόνο, οι άνθρωποι εξαρτώνται από εμένα 100%!

Μα ακριβώς αυτό αγαπητή φίλη! Εάν οι άλλοι εξαρτώνται από κάτι, αυτό το κάτι πρέπει να το φροντίσεις. Αυτό το κάτι είσαι εσύ. Εάν δεν μπορούμε να φροντίσουμε τους εαυτούς μας, ίσως να πρέπει να αλλάξουμε οπτική και να το κάνουμε για τους άλλους. Να πείς στον εαυτό σου ότι δεν το κάνεις για σένα αλλά για τα παιδιά σου. Τώρα; Μοιάζει λιγότερο εγωϊστικό;

Η αυτο-φροντίδα σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, άρα μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσεις με το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Διάλεξε τρία πράγματα και κάνε τα κάθε μέρα για μία εβδομάδα για να δείς πώς θα νιώσεις. Είναι απλά ένα πείραμα! Εγώ διάλεξα το ντούς, το να τρώω κάτι για πρωϊνό και να πίνω ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Κάθε πρωί για ολόκληρη την εβδομάδα. Τρία απλά πράγματα έγιναν η ημερήσια προτεραιότητά μου. Ξέρεις τί συνέβη;

Κάτι καλό συνέβη. Τα παιδιά μου ξαφνικά έγιναν γλυκά. Είχαμε λιγότερους τσακωμούς. Ήμουν πιο χαρούμενη και είχα λίγη παραπάνω ενέργεια. Το κλίμα μέσα στο σπίτι ήταν ελαφρύτερο και πιο χαρούμενο. Μόνο και μόνο επειδή έκανα τρία απλά πράγματα.

Φυσικά είναι ντροπή να βάζεις σαν στόχο σου τη σωματική υγιεινή ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη και με καταλαβαίνεις. Οι μαμάδες είμαστε γνωστές για το γεγονός ότι φροντίζουμε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας.

Διάλεξε λοιπόν 3 πράγματα και κάνε τα για μία εβδομάδα. Μόνο 7 μέρες. Και δες τί θα συμβεί. Σε προκαλώ!

Amber Dusick
Πηγή: http://experts.sheknows.com/

Σου άρεσε αυτό που μόλις διάβασες; Τότε συμπλήρωσε την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να λαμβάνεις περισσότερα ωραία άρθρα μας, στο email σου!