fbpx

Χ.Ε.Ν. – Κέντρο ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών Θεσσαλονίκη » Κατάλογοι Βοήθειας

| 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα τηλέφωνα των ξενώνων, των φορέων, των συλλόγων και των κέντρων στήριξης που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση ή επίλεξε τη κατηγορία που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις!

Χ.Ε.Ν. – Κέντρο ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών Θεσσαλονίκη

Καθημερινά: 9.00- 15.00 και Τετάρτη: 13.00-19.00
Διεύθυνση Μητροπόλεως 18 Θεσσαλονίκη 546 24 Τηλέφωνο: 2310 276144Fax: 2310 276144Ιστοσελίδα: www.xen.gr

Notes

Η Κοινωνική Υπηρεσία διαθέτει πλήρως ενημερωμένη βάση δεδομένων με όλους τους φορείς και υπηρεσίες Υγείας, κοινωνικών παροχών, ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικής πολιτικής του νομού Θεσσαλονίκης. Είναι έτσι σε θέση να δώσει έγκυρες πληροφορίες σε οποιαδήποτε γυναίκα που χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, νομική βοήθεια, πληροφόρηση, διευκόλυνση πρόσβασης σε φορείς υγείας και κοινωνικής φροντίδας,

α. Ψυχολογική στήριξη
Σε συνεργασία με επαγγελματίες ψυχολόγους– εθελόντριες παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες που την έχουν ανάγκη.

β. Νομική συμβουλευτική
Παρέχονται δωρεάν νομικές συμβουλές σε θέματα εργασιακά, οικογενειακά, βίας κ.α. από εθελόντριες δικηγόρους.

γ. Παραπομπή
Χάρη στην βάση δεδομένων, την διασύνδεση και την επικοινωνία της Κοινωνικής Υπηρεσίας με όλους τους φορείς, μπορεί να παραπεμφθεί άμεσα κάθε γυναίκα στον κατάλληλο φορέα, για την επίλυση του θέματός της.

Οι παραπάνω παροχές διενεργούνται με υπευθυνότητα, εχεμύθεια και κυρίως με σεβασμό της προσωπικότητας της γυναίκας που αντιμετωπίζει πρόβλημα.