fbpx

Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά » Κατάλογοι Βοήθειας

| 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα τηλέφωνα των ξενώνων, των φορέων, των συλλόγων και των κέντρων στήριξης που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση ή επίλεξε τη κατηγορία που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις!

Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

Παιδοψυχιατρικό Τμήμα
Διεύθυνση Ζανή και Αφεντούλη Πειραιάς 18536 Τηλέφωνο: 213 20 81000 τηλ. κέντροΤηλέφωνο: 210 4592953Ιστοσελίδα: http://www.tzaneio.gr/

Notes

Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου καλύπτει ανάγκες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων της Νομαρχίας Πειραιά. Στεγάζεται στον 5ο όροφο της καινούργιας πτέρυγας του Νοσοκομείου μαζί με τις άλλες παιδιατρικές κλινικές σε ένα σύγχρονο ευχάριστο χώρο. Η κλινική προσέγγιση στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα γίνεται από διεπιστημονική ομάδα ψυχικής υγείας, στην οποία συμμετέχουν Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Παιδαγωγός, Εργοθεραπευτής, Λογοθεραπευτής.

Στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα λειτουργούν:

1. Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

 Στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν ποικίλες ψυχολογικές δυσκολίες και ψυχιατρικές διαταραχές. Κύριος στόχος είναι η έγκαιρη παρέμβαση, διάγνωση και θεραπεία των παιδοψυχιατρικών διαταραχών που παρουσιάζουν τα παιδιά και οι έφηβοι, καθώς και η υποστήριξη των οικογενειών τους.

Συμπληρωματικά λειτουργεί Εξειδικευμένο Ιατρείο Διαταραχών Διάθεσης (Συναισθηματικών Διαταραχών) που απευθύνεται σε παιδιά που εντοπίζονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (γονείς με ψυχιατρικό νόσημα, παιδιά με ιστορικό απόπειρας αυτοκτονίας, κ.α.).

2. Μονάδα Εσωτερικής Νοσηλείας.

Η Μονάδα Εσωτερικής Νοσηλείας, δυναμικότητας 5 κλινών, δημιουργήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος “ΨΥΧΑΡΓΩΣ” και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η ανάπτυξη Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο, στον ίδιο χώρο με τις υπόλοιπες παιδιατρικές κλινικές συνιστά αναπόσπαστο μέρος της συνολικής παιδιατρικής φροντίδας. Συμβάλλει έτσι σημαντικά στον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας εφόσον εξομοιώνεται με τις υπόλοιπες παθήσεις και περιορίζεται ο κίνδυνος και οι συνέπειες του «κοινωνικού αποκλεισμού».

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, η σχολική φοίτηση των παιδιών και εφήβων δε διακόπτεται, αλλά καλύπτεται από επισκέπτες εκπαιδευτικούς. Η παραπάνω δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο σχεδιασμό της μετανοσοκομειακής φροντίδας των ήδη νοσηλευθέντων παιδιών εκτός της ψυχιατρικής παρακολούθησης (follow up) και των άλλων θεραπευτικών παρεμβάσεωνλειτουργεί ομάδα ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων μετά το τέλος της νοσηλείας τους.   

3. Διασυνδετική Συμβουλευτική Υπηρεσία.

Παράλληλα με τα εξωτερικά ιατρεία αναπτύχθηκε από την αρχή της λειτουργίας του Τμήματος Διασυνδετική Συμβουλευτική Υπηρεσία, η οποία παρέχει κάλυψη σε παιδιά και εφήβους που νοσηλεύονται σε Παιδιατρικές Κλινικές του ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου.