fbpx

Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών » Κατάλογοι Βοήθειας

| 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα τηλέφωνα των ξενώνων, των φορέων, των συλλόγων και των κέντρων στήριξης που μπορούν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου. Χρησιμοποίησε την αναζήτηση ή επίλεξε τη κατηγορία που σε ενδιαφέρει και βρες αυτό που ψάχνεις!

Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών

Δήμος Χαλανδρίου
Διεύθυνση Στρ. Αλ. Παπάγου 7 Αττική Χαλάνδρι Τηλέφωνο: 210 6899916Ιστοσελίδα: Ιστοσελίδα συμβουλευτικού κέντρου

Biography

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2013, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, συγχηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα εώς Παρασκευή, από τις 8:30 π.μ. – 4:30 μ.μ., και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού. Των υπηρεσίων μπορούν να ωφεληθούν γυναίκες από κάθε περιοχή και προέλευση και όλες παρέχονται δωρεάν.

Γυναίκες που έχουν  βιώσει οποιαδήποτε μορφή βίας (ψυχολογική, λεκτική, οικονομική, σεξουαλική, σωματική) στο οικογενειακό, το επαγγελματικό ή το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και γυναίκες που βιώνουν μια ψυχοπιεστική συνθήκη ζωής (ανεργία, μονογονεϊκή οικογένεια, μετανάστευση, ειδικές δυσκολίες, κ.ά.) μπορούν να απευθύνονται στο κέντρο μας για συμβουλευτική, ψυχολογική παρέμβαση, επαγγελματική συμβουλευτική, νομικές συμβουλές και παραπομπές σε άλλες συνεργαζόμενες δομές όποτε αυτό χρειάζεται.

Σκοπός του κέντρου είναι η ενδυνάμωση κάθε γυναίκας που αντιμετωπίζει οποιασδήποτε μορφής δυσκολίες, ώστε να αναλάβει η ίδια την ευθύνη για την προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή και ευρύτερη κοινωνική της ζωή.

Το Κέντρο καταρτίζεται από έμπειρο και εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και νομικό.