Πρωτέας Βούλας και WIN HELLAS, δίπλα στην γυναίκα και ενάντια στη βία

0

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός W.I.N. HELLAS και ο Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας ενώνουν τις δυνάμεις τους  την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο Κλειστό «Γ.Γενηματάς» της Βούλας, με στόχο την ενίσχυση του αγώνα πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων βίας και κακοποίησης των γυναικών, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο μιας μόνιμης συνεργασίας των δύο πλευρών, θα πραγματοποιηθεί ένα μίνι τουρνουά μπάσκετ γυναικών με την συμμετοχή των καλαθοσφαιριστριών του Πρωτέα Βούλας και προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού και της showbiz.

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι  χορηγοί της εκδήλωσης στις 16 Μαρτίου, το πρόγραμμα, καθώς και οι καλεσμένες που προσκλήθηκαν για το event .

Η Ντόλυ Φατσέα Αντιπρόεδρος της W.I.N. HELLAS στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ανέφερε εκ μέρους του ΔΣ και της προέδρου του Οργανισμού κας Μαντα Παπαδάκου:

«Εκ μέρους τις WIN Hellas, το ΔΣ, την Project Manager του Οργανισμού Σαμάνθας Αποστολοπούλου και την Πρόεδρο μας την Κα. Μάντα Παπαδάκου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ, όπως και τηνBARILLA, την SWAROVSKI και την COLLAGEN POWER που μας πήρε υποστηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια. Σκοπός του CELEBRITY MATCH είναι η διάδοση του κοινωνικού μηνύματος της καταπολέμησης της βίας εναντίον των γυναικών και η ενίσχυση του έργου της W.I.N Hellas.

Η διοργάνωση  σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτή τη στιγμή, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης, ένα μήνυμα που ο αθλητισμός, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μπορεί να περάσει και να εμπνεύσει στους ανθρώπους. Ευχαριστούμε επίσης τους: (Έλλη Κοκκίνου, Δέσποινα Καμπούρη, Στέλλα Δημητρίου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Ζενίλντα, Χριστίνα Βραχάλη, Βάσω Στασινού, Στέλλα Γιαμπουρά, Ανίτα Ναθαναήλ, Ορθούλα Παπαδάκου, Μάντα Παπαδάκου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Βασιλική Τσεκούρα, Έλενα Λιάφου, Άντζελα Ευριπίδου, Χριστίνα Κοντοβά, Έλλη Αγγελιδάκη, Χριστίνα Παππά, Μάσα Φασούλα, Άννυ Κωνσταντινίδη, Εύη Αδάμ, Κέλλυ Πρωτόπαππα) που δέχτηκαν με προθυμία να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Με τη στήριξη και συμμετοχή σας μεταφέρουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα στήριξης στις γυναίκες-θύματα βίας και στον αγώνα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών.

Σκοπός της  W.I.N. HELLAS είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία. Δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια με πλούσιο ενημερωτικό έργο για την πρόληψη, αλλά και τη συμβουλευτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Εύχομαι μέσα από την προβολή που εξασφαλίζει η διοργάνωση, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο κοινωνικό σύνολο για το θέμα της κακοποίησης των γυναικών και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τη διάθεση και την ευγενική προσφορά σας, να αναδείξουμε μαζί τη δράση της W.I.N. HELLAS και ας αποδείξουμε στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει, να εκπαιδεύσει και να γεμίσει τις ψυχές μας με όμορφες εικόνες και συναισθήματα.»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Ορθούλα Παπαδάκου, μέλος του ΔΣ της W.I.N. HELLAS και πρώην παίκτρια της ομάδας του Πρωτέα Βούλας : «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, καθώς στον Πρωτέα Βούλας ήμουν αρκετά χρόνια και είχαμε ξεκινήσει από χαμηλά. Μαζί με τον Πρωτέα έχω μεγαλώσει, έχω ωριμάσει και έχουμε φτάσει μέχρι Α2 κτηγορία. Είναι για μένα οικογένεια μου και ως μέλος του ΔΣ της W.I.N. είναι μεγάλη μου χαρά που διοργανώνουμε αυτό το event. Να έρθετε στο γήπεδο, να μας στηρίξετε και θα περάσετε όμορφα. Σας περιμένουμε όλους εκεί στις 16 Μαρτίου.»

Τέλος αναφορά στην γιορτή έκανε η Βάσω Πετρίδου, μέλος του ΔΣ του Πρωτέα Βούλας: «Ο Πρωτέας Βούλας είναι ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται στον χώρο του Μπάσκετ. Έχουμε πάνω από 500 παιδιά στις Ακαδημίες μας και το πιστεύω του συλλόγου μας είναι ότι είμαστε όλοι μια ομάδα, μια οικογένεια και μέσα από αυτό το πιστεύω, τόσο ο Πρόεδρος (κος Χρήστος Βασιλειάδης), όσο και τα μέλη του Δ.Σ. πιστεύουμε πως ο αθλητισμός πέρα από την καθαρή έννοια του αθλητισμού, έχει χαρακτήρα παιδαγωγικό και κοινωνικό. Ως τοπικός σύλλογος έχουμε καταφέρει να διακριθούμε σε Εθνικό επίπεδο με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στις Γυναίκες το 2013. Μέσα λοιπόν από αυτή την αναγνωρισιμότητα του συλλόγου μας από τις επιτυχίες του θέλουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο να έχει χαρακτήρα πέρα από τα στενά όρια της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε ενάντια στην βία τόσο στα γήπεδα, όσο και σε οποιονδήποτε χώρο αυτή μπορεί να εκφραστεί. Το Γυναικείο τμήμα λοιπόν του συλλόγου μας που είναι και το πιο γνωστό καθώς αγωνίζεται στην Α1, αγκάλιασε όπως και ολόκληρος ο σύλλογος την W.I.N. και προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε με μεγάλη χαρά αυτόν τον μεγάλο Οργανισμό.»

Στο πλαίσιο λοιπόν της μόνιμης σχέσης της W.I.N. HELLAS με τον Πρωτέα Βούλας, ο συνδετικός κρίκος που θα την κρατήσει ζεστή είναι η κάρτα μέλους Club Proteas η οποία είναι μια ονομαστική κάρτα μέλους, που χρησιμεύει σαν εκπτωτική κάρτα, μέσα από συνεργασίες με τοπικές αλλά κι άλλες επιχειρήσεις που έχει συνάψει ο σύλλογος (πληροφορίες στο proteasvoulas.gr). Μέσω λοιπόν της κάρτας μέλους, σε κάθε εγγραφή ένα ποσό θα αποδίδεται προς την W.I.N. HELLAS, με αποτέλεσμα την μόνιμη συνεργασία των δύο πλευρών.

Όσον αφορά την ροή του προγράμματος και το τι θα συμβεί στις 16 Μαρτίου 2014 στο κλειστό Γ.Γενηματάς αναλύεται ως εξής:

Ροή προγράμματος 12:00-15:00

12:00-12:10 Καλωσόρισμα – Έναρξη (Ανίτα Ναθαναήλ)

12:15 Πρώτη αναμέτρηση μικτού χρόνου 20λ. (Α Ημιτελικός)

12:35 Τέλος αναμέτρησης

12:40 Αγώνες επίδειξης μικρών ηλικιακών τμημάτων

13:00 Ζέσταμα για την 2η αναμέτρηση

13:05 Δεύτερη αναμέτρηση μικτού χρόνου 20λ (Β Ημιτελικός)

13:25 Τέλος Αναμέτρησης

13:30 Διαγωνισμός Τριπόντων – Βολών

13:55 Χορηγία της Swarovski προς την W.I.N. Hellas (2.000 euro)

13:55 Κληρώσεις Δώρων – Βραβεύσεις

14:10 Μουσικό διάλλειμα

14:30 Είσοδος ομάδων – παρουσίαση –ζέσταμα

14:35 Έναρξη Τελικού

14:55 Τέλος Αναμέτρησης

Αποφώνηση – Ευχαριστίες – Παρουσίαση όλων όσων προσέφεραν και συμμετείχαν στο event.

Η γιορτή λοιπόν θα έχει 3ωρη χρονική διάρκεια με τις παίκτριες του Πρωτέα Βούλας και τις προσκεκλημένες από τον χώρο της Showbiz να σχηματίζουν 4 ομάδες των έξι ατόμων.

Οι 4 ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς με χρόνο μικτό 20 λεπτών και οι νικήτριες ομάδες θα αγωνιστούν και θα κλείσουν το event στον τελικό ο οποίος θα έχει και πάλι χρονική διάρκεια 20λεπτη μικτή.

Η είσοδος στο Κλειστό Γ.Γενηματάς έχει καθοριστεί στα 5 ευρώ ανά ενήλικα, ενώ τα παιδιά ως 18 ετών και οι Ακαδημίες του Πρωτέα μπαίνουν δωρεάν.

Επίσης στο μέσο της γιορτής θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις δώρων προς τους κατόχους εισιτηρίου, βραβεύσεις προς τους Θοδωρή Παπαλουκά, Ορθούλα Παπαδάκου, Βασίλη Κικίλια, Παναγιώτη Φασούλα, Γιώργου Καλαιτζή, Φραγκίσκου Αλβέρτη, ενώ θα ακολουθήσουν και διαγωνισμοί τριπόντων και βολών.

Οι διαγωνισμοί  τριπόντων και βολών είναι ανοιχτοί προς το κοινό με συμμετοχή 5 ευρώ, ενώ ο νικητής ή νικήτρια θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η εκδήλωση θα έχει livestreaming κάλυψη σε παραγωγή sportshero.gr και όποια ιστοσελίδα το επιθυμεί μπορεί να έχει τον κώδικα και να προβάλει την γιορτή της W.I.N. HELLAS με τον Πρωτέα Βούλας.

Ευχαριστούμε θερμά την Barilla, την Swarovski και την Collagen Power για την χορηγική προσφορά τους στην εκδήλωση και συμβάλουν ενεργά προς την αντιμετώπιση φαινομένων βίας απέναντι στις γυναίκες.

Πηγή:http://www.sportshero.gr/