Λυδία Γιαννακοπούλου: Το χάδι της μητέρας

0

Τα λόγια της Λυδίας Γιαννακοπούλου, έχουν γίνει θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και όχι μόνο.

H Λυδία Γιαννακοπούλου είναι μια γυναίκα που οι παιδικές της αναμνήσεις δεν είναι τόσο όμορφες και τόσο παραμυθένιες όσο άλλων παιδιών. Έζησε τον τρόμο και την αγωνία μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η ίδια της η μητέρα ήταν ο άνθρωπος που σημάδεψε με πολύ άσχημο τρόπο την πιο τρυφερή ηλικία της Λυδίας.

Χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο η μητέρα ικανοποιούσε πάνω στο κορίτσι τα πιο σαδιστικά της ένστικτα. Την χτυπούσε καθημερινά. Την χτυπούσε με ζώνες, την έδενε με καλώδια, έσβηνε επάνω της ένα ολόκληρο κουτί σπίρτα. Και αυτά όλα είναι τα λιγότερα απο όσα έχει περάσει στα χέρια της γυναίκας που την γέννησε.

 photo toxaditismiteras_zps8ffdb68d.jpg

Η Λυδία μεγάλωσε και αποφάσισε να μοιραστεί με την ελληνική κοινωνία τα βασανιστήρια που πέρασε απο την ίδια της την μητέρα. Έγινε η συγγραφέας ενός βιβλίου που είναι βασισμένο στην προσωπική της ιστορία. Απίστευτες στιγμές που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί μόνο σε κινηματογραφική ταινία. Και όμως είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια της Λυδίας. Μια αλήθεια που μόνο αν διαβάσει κάποιος το βιβλίο θα καταλάβει το μέγεθος της κακοποίησης που είχε υποστεί από την μητέρα της.

«Η μητέρα μου με κακοποιούσε συστηματικά από τότε που ήμουν μωρό. Εγκατέλειπε μέσα στο κρύο εμένα και τον αδερφό μου για ώρες, στην ταράτσα του σπιτιού μας, χωρίς καν να μας δίνει φαγητό.Μέναμε για μέρες νηστικοί και πολλές φορές αναγκαζόμουν να φάω και χαρτί. Μας χτυπούσε με καλώδια και με έκαιγε κατ’ εξακολούθηση με το σίδερο», ανέφερε η Λυδία, περιγράφοντας τον εφιάλτη της κακοποίησης που έζησε από τον άνθρωπο του την έφερε στη ζωή. «Από την ώρα που ξυπνούσα ζούσα με τον τρόμο γιατί δεν ήξερα τί νέες τιμωρίες θα εφάρμοζε πάνω μου η μαμά μου. Προσπάθησα πολλές φορές να φύγω από το σπίτι για να γλιτώσω από τον εφιάλτη που ζούσα.Τα κατάφερα τελικά στα 16 μου. Όλοι στην οικογένεια γνώριζαν αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα».

»Θύμα και εγώ της παιδικής κακοποιήσης έμαθα να σιωπώ, έμαθα να νιώθω ένοχη, έμαθα να νιώθω ντροπή. Αυτό που δεν είχα μάθει ήταν πως είχα και εγώ δικαίωμα να ζήσω, είχα και εγώ δικαίωμα να μιλήσω, να φωνάξω, να σπάσω τη σιωπή μου. Η δική μου σιωπή ήταν διπλή συνενοχή. Αυτός ήταν και ο σκοπός του βιβλίου, να αναδείξει ένα κοινωνικό φαινόμενο, να σοκάρει και πάνω απ’όλα να αφυπνίσει ανθρώπους που ίσως είδαν ή άκουσαν κάτι αλλά δεν έκαναν τίποτα» λέει η συγγραφέας

Πληροφορίες για το βιβλίο της Λυδίας Γιαννακοπούλου, «Το χάδι της μητέρας» από τις εκδόσεις «Μελίχρυσος»,  μπορείτε να δείτε σε παλαιότερο άρθρο του Singleparent.gr, εδώ. Πολύ ενδιαφέρον έχει να δείτε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξής της στην Ελένη Μενεγάκη. Προς το τέλος του βίντεο ανατρίχιασα και ένιωσα απίστευτη οργή και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω…δεν πιστεύω ό,τι υπάρχουν τέτοιοι γονείς, δεν θέλω…