Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών στη Βέροια

0

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινίασε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας («Κορνηλία Καραναστάση»), το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στις 17.00 (οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια).

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

• Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα.

• Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας.

• Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της ΓΓΙΦ. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Το Κέντρο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 – 15.30, 08.00-15.00 στη διεύθυνση:
Οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια
τηλ.: 23310-65304
φαξ: 23310-64530
e-mail: isotita@veria.gr

Περισσότερους φορείς και κέντρα στήριξης, μπορείτε να δείτε στους καταλόγους βοήθειας του Singleparent.gr, εδώ.