Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών στη Καβάλα

0

Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών στη Καβάλα, εγκαινίασε η γενική γραμματεία ισότητας των φύλων.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινίασε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013, στις 12.30 (οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9, πλησίον Δημαρχείου).

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Παράλληλα, το Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών της Καβάλας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα.

Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας.  Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Επικοινωνία-πληροφορίες

Κα Χριστίνα Αγορίτσα,
Τηλ: 2131511148
Email: xragoritsa@isotita.gr
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Περισσότερους φορείς και κέντρα στήριξης, μπορείτε να δείτε στους καταλόγους βοήθειας του Singleparent.gr, εδώ.